Afbeelding

RugFit programma bij Fysiotherapie de Peerenhof

Algemeen

Sinds mei dit jaar is na een flinke renovatie het historische pand de Peerenhof in gebruik genomen als fysiotherapiepraktijk. Het team is inmiddels uitgebreid van 4 naar 9 personen, allen geen onbekende gezichten in de Volgerlanden. We zijn trots op de mooie start in ons sfeervolle en modern ingerichte pand. 

Vandaag, in een kort interview met Pieter Wils (fysio- en manueel therapeut), komt de behandeling van rugklachten en RugFit aan bod. 

Wat is de aanleiding van het RugFit programma?

Na jarenlange ervaring met het behandelen van cliënten met nek- en lage rugklachten valt het ons op dat cliënten na een periode zich vaak toch opnieuw melden. Na een periode klachtenvrij te zijn geweest, blijkt het lastig om het behaalde effect te behouden. Adviezen over sporten/bewegen wíllen mensen wel ter harte nemen, maar het zelfstandig uitvoeren blijkt moeilijk. Ook onzekerheid waar mensen ‘goed’ aan doen kan ze weerhouden het sporten op te pakken.

Welk aanbod is er nu?

Tot nu toe bieden we o.a fysiotherapie en manuele therapie aan, al dan niet i.c.m. bijvoorbeeld dry needling en medical taping. We zien dat het niet kunnen ontspannen in een beweging mede een oorzaak kan zijn in het onderhouden van klachten. Als we dit tijdens een behandeltraject merken, schakelen we soms ook collega Remco Tijdgat (haptotherapeut) in. Door goede samenwerking en gebruik te maken van collegiale kennis kunnen we zo opgebouwde (spier)spanning in het lichaam én onderliggende factoren aanpakken. Op die manier los je niet alleen de klacht zelf op, maar werk je ook aan de oorzaak.

Waarom dan RugFit?

We zien RugFit eigenlijk als een ‘nazorgtraject’ voor iemand die (terugkerend) klachten heeft gehad. Het is een kleinschalige Fysiofit-groep, met een persoonlijk trainingsprogramma onder professionele begeleiding. We hebben een moderne oefenzaal, die zich hier prima voor leent. In het op maat samengestelde programma is er o.a. aandacht voor het voorkomen van nieuwe klachten, optimaliseren lenigheid, opbouw kracht en gerichte ontspanning.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Mail: info@fysiotherapiedepeerenhof.nl of bel naar 078-2001900. U kunt verder bij ons terecht voor: Kinderfysiotherapie - Kinderbekkentherapie. Voor meer informatie kijkt u op onze website:
www.fysiotherapiedepeerenhof.nl

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.