Afbeelding

Fysiotherapie de Peerenhof opent de deuren

Algemeen

Waar vanaf 1951 het pand dienst deed als (de oude) Elimkerk, volgde daarna jarenlang een bestemming als woongalerie. Nu, na een grondige verbouwing, openen wij er – vol trots op het resultaat - onze eigen praktijk: Fysiotherapie de Peerenhof.

Wie zijn wij?

Door onze jarenlange ervaring in de wijk de Volgerlanden, zijn wij voor velen geen onbekende gezichten. We werken al lang samen, en een stap naar een eigen praktijk voelt dan ook als een natuurlijk proces. We kijken ernaar uit om ons team te laten groeien zodat we nog beter zorg aan kunnen bieden, die past bij onze brede kijk op gezondheid. Ons huidig zorgaanbod bestaat uit volwassen Fysiotherapie, Kinderfysiotherapie en FysioFit

Pieter: “We proberen in onze werkwijze breder te kijken dan alleen de lichamelijke klacht. Vaak spelen ook andere factoren een rol, zoals stress, slecht slapen of weinig bewegen. In onze visie proberen we ook deze facetten mee te nemen in de behandeling.”. 

Zorg voor uw kind

Annemieke Klink en Elize de Snoo zijn beide ervaren kinderfysiotherapeuten die werken vanuit de overtuiging dat ieder kind ‘recht’ heeft op een eigen wijze van ontwikkelen. Veiligheid en plezier zijn belangrijk voor de groei van een kind! Elize werkt ook als kinder-bekkentherapeut. Annemieke is ervaren in het werken met psychosomatische klachten en tevens werkzaam als kindercoach. Juist in het kader van het breed kijken naar een kind, zijn we blij met de samenwerking met een kinder- en jeugdpsyscholoog ín ons pand!

Elize over kinderbekkentherapie: “We voelen een missie om bekkenbodemproblemen bespreekbaar te maken. Er heerst een taboe rondom het onderwerp, terwijl het veel impact heeft op een kind én gezin. In veel gevallen zijn problemen echter vaak eenvoudig te verhelpen”. 

Waarvoor kunt u o.a. bij ons terecht? 

Achterstand in grof/fijn motorische ontwikkeling
Baby’s met een voorkeurshouding of onrust
Sportblessures
Spanning gerelateerde klachten/ Slaapproblemen
Onverklaarbare pijn
Problemen met emotie regulatie
Kinderbekkentherapie: o.a. broekpoepen, broekplassen, bedplassen, vaak plassen, obstipatie


Voor een afspraak bij de kinderfysiotherapeut (0-17 jaar) heeft u geen verwijzing nodig en de behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering. 

Algemene (volwassen) fysiotherapie

Pieter Wils en William van Stiphout zijn beide werkzaam als (volwassen) fysiotherapeut, en Pieter tevens als manueel therapeut. Hij heeft jarenlang, ook als lid van het Rug Netwerk, ervaring opgedaan in het behandelen van (langdurige) lage rugklachten. William behandelt naast veel voorkomende klachten ook mensen met kaakklachten. Daarnaast passen zij beide Dry Needling toe in hun behandeling. 

Waarvoor kunt u o.a. bij ons terecht? 

Klachten aan spieren/gewrichten (denk aan knieklachten, nekklachten, schouderklachten, rugklachten, hoofdpijn)

Kaakklachten

Langdurig bestaande lage rugpijn
Dry Needling, Medical Taping

FysioFit

Bewegen vormt een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Daarom hebben wij kleinschalige FysioFit programma’s ontwikkelt. Onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt er een individueel afgestemd behandelprogramma aangeboden. Dit kan uit bewegen bestaan, maar ook uit begeleiding op andere factoren. In de praktijk hebben we een oefenzaal met moderne faciliteiten. 

Twijfelt u of wij iets voor u kunnen betekenen? Neemt u gerust vrijblijvend contact op. U bent van harte welkom!

Mail: info@fysiotherapiedepeerenhof.nl
Telefoon: Tel: 078-2001900
Website: www.fysiotherapiedepeerenhof.nl

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.