Komende zaterdag 24 september is het Burendag op de Kiboe-hoeve
Komende zaterdag 24 september is het Burendag op de Kiboe-hoeve

Stichting Vrienden van ondersteunt de Gemeente bij vernieuwing Kiboe-hoeve

Algemeen

Het was wethouder Jacqueline van Dongen die tijdens de raadsbehandeling van het Programma van Eisen voor de Kiboe-hoeve op 22 februari 2022 aangaf: “Ik ga voor een inclusieve parkboerderij voor alle inwoners van Zwijndrecht.” Dit was Gerard Keuzenkamp (Vz van de Stichting Vrienden van de Kiboe-hoeve) uit het hart gegrepen en hij heeft de uitnodiging om mee te doen dan ook van harte aanvaard. 

Tot nu toe!

Als Stichting Vrienden van de Kiboe-hoeve bestaan we nu ruim 2 ½ jaar en de afgelopen periode hebben we op de Kiboe-hoeve 2 NL-doet dagen achter de rug. Dit jaar hadden we op 2e Paasdag voor de 5e keer de Verhage Paasspeurtocht en op Koningsdag was er het gezellige Koning Kiboe feest. Ook het schapen scheren was weer terug. Mooie activiteiten die op de vernieuwde Kiboe-hoeve natuurlijk moeten blijven terugkomen.

Zaterdag 24 september Burendag

Komende zaterdag 24 september is het Burendag op de Kiboe-hoeve en tussen 10:00 - 16:00 uur zorgen de vrijwilligers voor een kopje koffie of thee. Burendag is een initiatief van het Oranjefonds en is dé dag waarop je gezellig samenkomt met de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Voor de buren die willen helpen met het bij elkaar vegen van bladeren zijn bezems beschikbaar.

Vernieuwbouw

Wat doet de Stichting nog meer zult u zich afvragen. Wij maken met de beheerder deel uit van het bouwteam dat met de gemeente, RoosRos Architecten en de aannemers praat over de herinrichting en (ver)nieuwbouw van de Kiboe-hoeve. De planning is dat de Gemeente raad van Zwijndrecht op 18 oktober over de plannen in gesprek gaat met wethouder Jacqueline van Dongen. Wij als stichting zullen er zeker bij zijn.

Rabo ClubSupport

Ook dit jaar doen wij als Stichting mee aan Rabo ClubSupport. Met deze actie onderstreept de Rabobank de onschatbare waarde van verenigingen en stichtingen om hen meer zelfredzaam en toekomstbestendig te maken.

Grote wens van de beheerder

Een grote wens van de beheerder is een Konijnvriendelijke huisvesting voor de konijnen te realiseren. Een Konijnorama of een Konijnenheuvel in de vorm van een taartpunt. In de plannen van de gemeente zit een “eenvoudige” uitvoering. De Stichting heeft dit opgepakt en wil graag samen met Quirijn (beheerder van Drechtwerk) iets bijzonders voor de Zwijndrechtse konijnen en u als bezoekers realiseren. Echter daar is extra geld voor nodig en dat zouden we graag via Rabo ClubSupport willen realiseren en daar kunt u ons bij helpen.

Hoe kan ik stemmen

Bent u lid van de Rabobank dan kunt u nog tot 27 september op ons stemmen.

Wij hebben uw stem hard nodig  
Ga dan op de Rabobanksite naar Zuid-Holland
https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport
Rabobank IJsselmonde - Drechtsteden
En stem op:
Stichting vrienden van de Kiboe-Hoeve
De konijnen van de Kiboe-hoeve rekenen op uw stem.

Ook Vriend van de Kiboe-hoeve worden?

Draagt u de Kiboe-hoeve ook een warm hart toe en wilt u net als wij dat de boerderij er ook voor uw kinds kinderen nog is. Steun ons dan door Vriend te worden. Voor € 2,50 per maand bent u al Vriend. Dit kan via onze website
www.kiboehoeve.nl/vriend-worden

Kijk voor meer info over de Stichting Vrienden van de Kiboe-hoeve op: www.kiboehoeve.nl of stuur een mailtje aan Gerard
Keuzenkamp voorzitter@kiboehoeve.nl