Impressie van de tentoonstelling over Gezondheidszorg in Ambacht
Impressie van de tentoonstelling over Gezondheidszorg in Ambacht

Gezondheidszorg en watersnood

Algemeen

Velen hebben in de maand september de tentoonstelling over Gezondheidszorg in Ambacht al bezocht. De expositie kan nu reeds als een succes worden gezien. Bent u nog niet geweest? U kunt nog tot 19 november terecht. Bij de meeste bezoekers roepen de foto’s en andere voorwerpen allerlei herinneringen op. Foto’s van vroegere huisartsen, het Groene Kruis, ziekenhuizen, kraamzorg, etc. We zien ook met voldoening terug op de lezing van dokter Eline Schouten-de Koning. Voor een geheel gevulde bovenzaal en een aandachtig gehoor vertelde ze over de Gezondheidszorg vroeger en nu.

In verband met de lopende tentoonstelling kunnen kinderen een kleurplaat inleveren in het cadeauwinkeltje Den Brommert en bij de Jumbo supermarkt in De Schoof. De kleurplaat is enige weken geleden afgedrukt in De Brug. Wanneer kinderen nog mee willen doen kunnen zij de kleurplaat de komende weken nog ophalen in Den Brommert. Bij inlevering krijgt iedereen wat lekkers. En wie weet kom je in november in aanmerking voor een prijs. Meedoen dus!

Op 15 november a.s. wordt in de bovenzaal van Den Brommert de film ‘Mijn naam is Sophia’ vertoond, vernoemd naar de Sophiapolder. Deze gaat over de geschiedenis van de Zwijndrechtse Waard. Vele Ambachters hebben enkele jaren geleden meegewerkt aan de totstandkoming van deze film. Vanaf 15 oktober kunt u zich per mail opgeven. Het mailadres is info@historhia.nl  Vooraf opgeven is noodzakelijk i.v.m. het beperkt aantal zitplaatsen. 

Vanaf deze maand is ook iedere zaterdag ons documentatiecentrum geopend. Zoekt u bijvoorbeeld een bepaalde oude foto of bent u met een stamboomonderzoek bezig? Misschien kan men u in het documentatiecentrum helpen.

Eind januari a.s. hopen we een nieuwe tentoonstelling te openen over de Watersnood van 1953.1 februari a.s. is het 70 jaar geleden dat de Watersnood plaats had en ook in ons dorp diepe sporen trok, hoewel er gelukkig geen dodelijke slachtoffers vielen te betreuren. In verband met de voorbereiding van deze tentoonstelling komen we graag in contact met mensen die herinneringen hebben aan deze watersnood of ons (uit overlevering) iets daarover kunnen vertellen. Ook foto’s zijn natuurlijk welkom. Neem dan contact op met Arie Verhoeven. 06-22130438 of hiaverhoeven@kliksafe.nl

Tenslotte: het duurt nog wel even, maar op 18 januari staat in Cascade de vertoning gepland van de film over de tuinders van Ambacht.

Voor een bezoek aan Den Brommert is het wellicht handig de openingstijden nog even te vermelden: iedere woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. U kunt het gebouw komen bekijken, de tentoonstelling bezoeken, iets in het documentatiecentrum nazoeken (alleen zaterdag) en een leuk cadeautje uitzoeken in ons gezellige winkeltje. En u weet het: de koffie/thee staat klaar. Kortom Den Brommert is geschikt voor een gezellig middagje uit!