Ga er maar aan staan, zoveel verschillende instrumenten gelijk te laten beginnen en eindigen.
Ga er maar aan staan, zoveel verschillende instrumenten gelijk te laten beginnen en eindigen.

Maestro het Geklank

Algemeen

Afgelopen zaterdag was het dan zover. In Spektakel in Zwijndrecht werd gestreden om de titel Maestro 2022. Het Geklank des Konings had Ds. R. Wouda uit Zwijndrecht, ds. A. van der Wel uit Hendrik-Ido-Ambacht en burgemeester van Zwijndrecht H. van der Loo uitgenodigd om ieder een gedeelte uit ‘Vive la France’ te dirigeren.

De jury bestond uit het ere-lid van Het Geklank, Dittie Vogel, Alie Poppeliers, dirigent van het Geklank Niels Verbeek en last but not least Burgemeester Heijkoop uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Het publiek heeft genoten van de chansons en ook voor de orkestleden was het een bijzondere ervaring! De vraag voor hen was vooral: Speel je wat er staat of kijk je goed naar de dirigent? Voor de deelnemers was het een spannende aangelegenheid. Beide dominees waren op de repetitieavond van Het Geklank geweest en konden het daar al een keer ervaren hoe het is om een heel orkest te dirigeren. Ga er maar aan staan, zoveel verschillende instrumenten gelijk te laten beginnen en eindigen, horen of het zuiver klinkt en ze dan ook nog de sfeer laten vertolken zoals jij die in gedachte hebt. Burgemeester Hein van der Loo was door zijn drukke agenda niet in de gelegenheid geweest om dit te ervaren en had zich het dirigeren eigengemaakt door thuis goed te oefenen met behulp van de geluidsopnames. Daarnaast had hij diverse filmpjes bestudeerd hoe een dirigent zijn werk doet. De deelnemers waren dus allen zeer goed voorbereid en dat was zeker te merken. Onder toeziend oog van de jury betraden zij alle drie vol zelfvertrouwen de bok voor het orkest. Het werd al snel duidelijk dat alle deelnemers heel erg van muziek houden en dat kwam ook over op de orkestleden. En met een beetje hulp van het orkest hebben zij allen een prachtige uitvoering neergezet van de franse chansons! De hele avond stond in het teken van de zuidelijk sferen en de deelnemers werden ook behoorlijk in het zonnetje gezet. Na lang beraad van de jury, want de kandidaten lagen qua niveau heel dicht bij elkaar, is de winnaar bekend gemaakt: De gouden baton is gewonnen door burgemeester Hein van der Loo. Na luid applaus van de zaal en lovende woorden, werd ‘Et Maintenant’ nogmaals ten gehore gebracht onder leiding van Maestro 2022, Hein van der Loo. Mocht Het Geklank een invaller nodig hebben, dan weten zij wie ze moeten bellen! Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde muzikale avond, waar het plezier er van alle kanten afspatte. Ook de Klankkids beleefden hun eerste optreden in het theater en wat was dat leuk! Het Geklank is inmiddels alweer begonnen met de voorbereidingen voor de Volkskerstzang op 24 december in de Bethelkerk. Zou je graag meespelen of wil je meer informatie, stuur dan even een mailtje naar info@hgdk.nl

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.