Afbeelding

Groei klantenbestand voedselbank Zwijndrecht

Algemeen

Groeiende groep mensen maakt gebruik van de voedselbank, door de energiecrisis en inflatie ziet ook Voedselbank Zwijndrecht haar klantenbestand groeien.

Waarom?
Ruim een miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. 1 op de 13 kinderen gaat zonder ontbijt naar school. Ook in Zwijndrecht is armoede helaas nog steeds een bekend, en groeiend, probleem. Omdat wij vinden dat iedereen in ieder geval moet kunnen eten, zetten wij ons in voor deze mensen die, om welke reden dan ook, onder de inkomensgrens leven en voor wie wekelijkse boodschappen daardoor geen vanzelfsprekendheid zijn.

Wat doen wij?
Wekelijks verzorgen we inmiddels bijna 200 voedselpakketten voor ruim 500 inwoners van Zwijndrecht. Onze activiteiten vinden vooral plaats op donderdag en vrijdag, dan halen we bij lokale sponsoren en bij het Distributiecentrum in Rotterdam voedsel en pakketten op om die op vrijdagmiddag uit te reiken aan onze cliënten.

Wat kunt u doen?
In de afgelopen periode zijn er diverse donaties gedaan van bijvoorbeeld ontvangen energiesubsidies, van deze ontvangen gelden kunnen wij de wekelijkse voedselpakketten aanvullen met noodzakelijke food- en non-food artikelen, we zijn hier dan ook erg blij mee! Maar daarnaast is er meer hulp mogelijk… is vrijwilliger iets voor u? Lees dan snel verder!

Uitsluitend vrijwilligers
Bij de voedselbank werken onbetaalde vrijwilligers. De ruim 45 vrijwilligers vormen het hart van de voedselbank. De functies zijn divers, zoals magazijnmedewerker, chauffeur, medewerker voedseluitreiking tot aan communicatie. We zijn op dit moment ook hard op zoek naar een nieuwe vrijwilligers coördinator, misschien iets voor u? De vacature staat op onze site www.voedselbankzwijndrecht.nl , of als u meer informatie wilt, neem even contact met ons op via vrijwilligers@voedselbankzwijndrecht.nl

Voor de meeste functies geldt: een paar uurtjes per week is voldoende. Je doet het met elkaar, de teams zijn hecht en je helpt mee aan het verbeteren van het leven van mensen die tijdelijk niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien. En  je gaat ook nog eens voedselverspilling tegen!