Afbeelding
Foto: Sieneke Groenman

Asieldier van de week: Soep

Algemeen

Uit de ‘Kijk, Het Klikt!’ test is Soep als een oranje Bezige Bij gekomen.
Maak kennis met Soep! Een lieve oude dame van bijna 13. Soep is een kruising Border Collie en Mechelse Herder. Ze is een echte Vrijbuiter en doet graag haar eigen ding. Ze is ook altijd gewend geweest haar eigen ding te doen. Leefde bij haar vorige eigenaar vooral buiten. Dit vindt ze heerlijk! We zoeken voor haar dus een plekje waar ze zelf kan kiezen of ze binnen of buiten wil. Zelfs in de kou is ze liever buiten dan binnen. Ze heeft hierdoor ook een lekkere dikke vacht waardoor ze het niet koud heeft. Natuurlijk is het wel belangrijk dat ze toegang heeft tot een warme plek wanneer ze het te koud krijgt.

Soep is een lieverd en kan genieten van een knuffel! Ze is vriendelijk voor mensen, maar is met momenten ook graag op zichzelf. Ze heeft een eigenwijs karakter en geeft duidelijk aan wat ze wel en niet fijn vindt. Ze kan dan wel eens happen. Maar is niet lang boos en komt dan weer voor een knuffel naar je toe. Ze is niet gek op andere honden en vindt ze vooral spannend. Tegen kinderen is ze vriendelijk, maar vanwege het happen plaatsen we haar niet bij kinderen.

Qua gezondheid is ze in goede conditie. Natuurlijk heeft ze wat ouderdomskwaaltjes zoals stijve spieren en afgesleten tanden. Ze is namelijk gek op tennisballen!! Ook heeft ze grote bult op haar voorpoot. Helaas kan deze niet weggehaald worden. Hij zit er inmiddels al een aantal jaar en ze heeft er geen last van! Soep is samengevat een lieve, rustige, nog best wel speelse, knappe meid die op zoek is naar een fijne plek waar ze kan genieten van haar oude dag! Wie kan haar dit plekje bieden?

Ga naar www.louterbloemen.nl voor meer informatie over Soep of onze andere asieldieren die in afwachting zijn op een nieuwe baas. Wilt u maandelijks een steentje bijdragen aan de opvang voor asieldieren? Word donateur en ga naar https://louterbloemen.nl/lbdonateurs/ voor meer informatie.