Afbeelding

Expositie Winkeltjes van Rezoord in de IJsvogel verlengd!

Kunst en cultuur

De expositie Winkeltjes van Rezoord in de IJsvogel is verlengd tot en met 19 maart. Door de positieve reacties en de grote toeloop is besloten om de expositie te verlengen. De twee middagen waarop een viertal oudere “Kraaien” herinneringen ophaalden bij de foto’s waren twee keer volledig gevuld met ongeveer 80 bezoekers. Ook de filmmiddag mocht op veel belangstelling rekenen. 

De organisatie van de expositie is bijzonder verrast door het grote aantal mensen dat graag even komen kijken naar de oude foto’s en de expositie met winkelspullen uit de jaren ’50 – ’60. Veel bezoekers komen meerdere keren terug en nemen dan ook telkens weer anderen mee om samen herinneringen op te halen. Heel leuk dat wij als bezoekerscentrum dit kunnen faciliteren en veel oudere Rijsoordenaren naar de IJsvogel en het Waalbos kunnen lokken. Voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn om te komen verwijzen we graag naar de website www.rezoord.nl waar veel van de foto’s te zien zijn bij “Winkelties-en-bedrijfies-in-rezoord”. Op de foto is een maquette te zien van “Slagerij de Koning” zoals die lang in Rijsoord gevestigd was. Deze Maquette is nu te zien in de IJsvogel net als een filmpje en wat foto’s van de maquette van “Bakkerij van der Waal” die nu in de Oudheidskamer van Ridderkerk te zien is.

In de maand april zal een andere vorm van cultuur centraal komen te staan, dan mag de IJsvogel clusterlocatie zijn voor de Kunstroute. In de maand mei gaat de Rijsoordse Molen haar 200 jarig bestaan vieren en zal daar in de IJsvogel een expositie aan gewijd worden.

Bezoekerscentrum de IJsvogel is geopend op woensdagmiddag van 13:00 - 16:00 uur en op zaterdag en zondag van 10:00 - 16:00 uur. U vind het bezoekerscentrum aan de Waalweg 9a, naast de molen en als u met de auto komt dan graag parkeren op de parkeerplaats bij de ingang van het Waalbos. Fietsers kunnen gewoon op het terrein van het Bezoekerscentrum parkeren en het gebouw is toegankelijk met rolstoel, rollator en scootmobiel.

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.