giraf marionet
giraf marionet Marjan van Breugel

Expositie kinderatelier

Kunst en cultuur

Ruim 50 leerlingen ( 5-12 jaar) van Atelier Marjan van Breugel exposeren 24 en 25 april hun kunstwerken in het atelier en woonhuis aan de officiersvliet in Zwijndrecht. Het thema van de expositie is dit jaar “de jungle”.

Alle fans van de leerlingen maar ook degene die misschien ook wel op les willen zijn van harte welkom in het atelier. Een jaar lang hebben leerlingen hard gewerkt en weer veel gemaakt. Schilderen, tekenen, boetseren, weven, stopmotion filmpjes maken en bouwen met recycle materialen, Marjan probeert zoveel mogelijk verschillende materialen en technieken aan te bieden. Kunstwerken of kunstenaars maar ook onderwerpen uit de belevingswereld van leerlingen dienen vaak als inspiratiebron. Daarbij is het creatieve proces het uitgangspunt. Dat wil zeggen dat leerlingen aan de hand van opdrachten vooral zelf bepalen hoe en wat ze gaan maken. De leerlingen krijgen een duidelijke creatieve opdracht. Binnen die opdracht experimenteren ze met de technieken en het materialen. En ze onderzoeken wat en hoe ze nu precies de opdracht willen maken. Als leerlingen pas op les zitten, moeten ze vaak wel wennen aan deze aanpak. Ze zijn meestal gewend om vanuit een voorbeeld te werken. Maar Marjan wil dat leerling zelf bedenken hoe zij aan de opdracht gaan werken en op deze manier de creativiteit en fantasie van kinderen prikkelen. En dat kun je aan de geëxposeerde werken zien! 

Expositie op woensdag 24 en donderdag 25 april 16.00-20.00 uur, toegang gratis! www.marjanvanbreugel.nl   officiersvliet 31, Zwijndrecht