Afbeelding

De Stichting Duyschot Concerten gaat stoppen

Kunst en cultuur

De stichting Duyschot Concerten bestaat inmiddels 41 jaar. Dat zijn 41 jaren van maandelijks mooie concerten geweest. Wat is er mooier dan in je eigen dorp voor een luttel bedrag mooie klassieke muziekuitvoeringen door topmusici te kunnen ervaren?

Daarom vond het bestuur het belangrijk dat gewoon in het dorp er een centrum was te vinden van hoogstaande klassieke muziekcultuur. Dat gaat binnenkort helaas verdwijnen. Het bestuur ziet zich met ingang van juni 2024 genoopt te stoppen met het organiseren van deze concerten. Het laatste concert zal zijn op zaterdag 18 mei met Elsbeth Verheij op harp en Forian van der Reijden op piano met hun programma “Franse componisten uit de 18e en 19e eeuw”.

Waarom stoppen?
Ten eerste omdat de huidige bezoekersaantallen geen goede financiële basis meer vormen voor voortzetting van de concerten. Sinds de Corona jaren zijn de bezoekersaantallen gehalveerd. En dat heeft zich niet meer voldoende hersteld.Ten tweede omdat enkele bestuursleden gezien hun leeftijd en privé omstandigheden moeten stoppen. Ondanks herhaalde uitnodigingen hebben zich geen nieuwe bestuursleden aangemeld.

Het bestuur (Wilma Stegeman, Kees Bezemer, Jan Blaas) zou het graag anders zien en heeft altijd met veel enthousiasme de concerten georganiseerd. Het is niet anders. Het bestuur hoopt dat de bezoekers hebben genoten van de mooie muziek en dankt hen voor de belangstelling die zij de afgelopen jaren hebben getoond.

Afbeelding