Afbeelding

Geslaagd Kinder Kerst Event

Lokaal

Stichting Kerken in Zwijndrecht kijkt terug op geslaagd Kinder Kerst Event. Op vrijdagavond 16 december vond het Kinder Kerst Event in Zwijndrecht plaats. Vanaf het schoolplein van het Walburg College volgden opa’s, oma’s, ouders met kinderen de ‘Ster’ naar Bethlehem. Langs de wandelroute werden diverse scenes uit het Bijbelverhaal nagespeeld en konden deelnemers op diverse punten genieten van ‘live’ muziek en diverse optredens. Aan het eind van de wandelroute stond de kerststal met Jozef en Maria en het pasgeboren kindje ‘Jezus’. Na afloop werd warme chocolademelk geschonken en per gezin een ‘goodiebag’ uitgedeeld met daarin leuke dingen om samen van te genieten.

Kinder Kerst Event – een jaarlijkse traditie voor veel families
Het jaarlijks Kinder Kerst Event wordt georganiseerd met en door vrijwilligers die lid zijn van een van de aangesloten kerken van Stichting Kerken in Zwijndrecht (KiZ) met als doel om mensen op een laagdrempelige manier het verhaal van ‘Jezus’ te vertellen en hen te inspireren eens een kerk te bezoeken. Wegens COVID-19 werd het Kinder Kerst Event in 2020 geannuleerd. Om diezelfde reden kon in 2021 opnieuw de traditionele wandeltocht niet doorgaan en werd een alternatieve puzzeltocht aangeboden. Na drie jaar mocht het Kinder Kerst Event dan eindelijk weer zoals vanouds doorgaan. Voor veel inwoners van Zwijndrecht en daarbuiten is de wandeltocht na zoveel jaren een familietraditie geworden.

Groot succes voor deelnemers en organisatie
In aanloop naar deze avond werd op social media al enthousiast gereageerd op het nieuws dat het Kinder Kerst Event weer zou plaatsvinden. De avond zelf trok veel deelnemers. Zo’n 500 gezinnen hebben de wandelroute gelopen en het kerstverhaal gehoord, gezien en beleefd. Veel kinderen brachten de zelfgemaakte lampion mee en wat hebben we mooie exemplaren gezien! Uit de ontvangen reacties kunnen we stellen dat het een geslaagde avond was. Niet alleen de deelnemers hebben ervan genoten maar ook de vele betrokken vrijwilligers kijken er tevreden en dankbaar op terug. Hierbij delen we graag een aantal ontvangen reacties;

“Vroeger liep ik als kind de wandelroute met mijn ouders. Figuren zoals de ‘Romein’ maakte zo’n indruk. Hoe leuk is het dat ik nu zelf de ‘Romein’ was!”  aldus een van de figuranten.
“De wandelroute werd verlicht door kaarslicht en leidde ons langs diverse locaties waaronder door de Oude Kerk van Zwijndrecht. Ik was daar eigenlijk nog nooit binnen geweest. Daarbinnen werd zo mooi gezongen. Heel bijzonder!” aldus een van de deelnemers.
“Met veel plezier heb ik meegewerkt aan de organisatie van deze avond. Het blijft bijzonder hoe het ook dit jaar weer is gelukt om met elkaar zo’n mooi event neer te zetten” aldus een van de organisatoren.

Welkom in kerstdiensten
Wil je opnieuw de kerstsfeer beleven en nog meer horen over de geboorte van Jezus? Op kerstavond en eerste kerstdag worden in de aangesloten kerken kerstdiensten gehouden. U/jij bent van harte welkom tijdens deze dienst(en). Via de website van Kerken in Zwijndrecht vindt je een kerk bij jouw in de buurt. We zien uit naar je komst!

www.kerkeninzwijndrecht.nl

Afbeelding
Afbeelding