Afbeelding
Foto: Rita de Bruijckere

Het kan weer!

Lokaal

Wie het nieuwe jaar vol met goede voornemens en een fris gemoed wil beginnen, hoeft op nieuwjaarsdag niet naar Scheveningen af te reizen om een frisse duik te nemen bij de traditionele Nieuwjaarsduik. Na twee jaar afwezigheid vanwege het coronavirus is er op 1 januari 2023 weer een échte Unox Nieuwjaarsduik in het Sandelingenpark in Hendrik-Ido-Ambacht.

Wat in het najaar van 2013 begon als een grap in een plaatselijk café is inmiddels uitgegroeid tot een blijvertje, zoals burgemeester Heijkoop het een paar jaar geleden bij de openingsrede omschreef. Voor de zevende keer vindt nu de Nieuwjaarsduik plaats. En die beperkt zich niet tot deelnemers uit de directe omgeving. Vorige jaren wisten zelf deelnemers uit andere provincies en uit België onze Nieuwjaarsduik te vinden. Iedereen kan meedoen! Jong en oud. Kinderen tot en met 13 jaar wel graag met begeleiding van een volwassene!

Het Jeugdspeelpark is weer de plek waar iedereen, deelnemers en kijkers, vanaf 13.00 uur welkom is. Als deelnemer kan je je hier melden en omkleden. Vanaf 13.30 uur vindt de opening plaats door burgemeester Heijkoop en direct daarna spring je jezelf warm bij de warming-up onder leiding van Nick Versteeg van Versteegcoaching. Na de warming-up lopen we naar het zwemstrandje waar de burgemeester om 14.00 uur het startschot geeft.

Aanmelden kan van te voren via het inschrijfformulier op www.nieuwjaarsduikhia.nl. Aarzel je tot het laatste moment of heb je de overmoed van Oudejaarsavond nodig, zorg dan dat je op Nieuwjaarsdag op tijd bij het Jeugdspeelpark bent om je ter plekke in te schrijven. Deelnemers krijgen uiteraard de originele oranje Unox-muts en na afloop een oorkonde als bewijs van deelname en een heerlijke kop warme erwtensoep.

Kinderen kunnen tijdens het evenement van alle faciliteiten van het Jeugdspeelpark gebruik maken. Daarnaast is clown Bako ook weer aanwezig om zijn prachtige ballonnenfiguurtjes te maken. DJ Peter houdt met goede muziek de stemming erin.
Door de grote betrokkenheid van lokale sponsors is deelname gratis, maar we vragen wel een bijdrage voor een goed doel.

Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.nieuwjaarsduikhia.nl en op de Facebooksite Nieuwjaarsduik Hendrik-Ido-Ambacht.