Afbeelding

De beste burgemeester voor de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht: denk met ons mee!

Lokaal

Hendrik-Ido-Ambacht moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. De huidige burgemeester, Jan Heijkoop, beëindigde het kroon benoemd burgemeesterschap op 1 december 2022 wegens het bereiken van de leeftijd van 70 jaar in april 2023. Tot aan de beëdiging van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester, blijft Jan Heijkoop waarnemend burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. 

Profielschets 
We moeten dus op zoek naar een nieuwe burgemeester. Op dit moment werken we aan een profielschets. Daarin staan de taken en rollen van de burgemeester en welke kwaliteiten en eigenschappen wij in de burgemeester willen zien. Als gemeenteraad vinden we het belangrijk dat u, alle Ambachters, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke partijen, hierover meedenken.

Vragenlijst 
Om te kunnen weten wat Ambachters belangrijk vinden aan hun nieuwe burgemeester, hebben we een vragenlijst opgesteld. We vragen alle Ambachters deze vragen te beantwoorden en ons zo te laten weten wat u belangrijk vindt aan een nieuwe burgemeester. U vindt de vragen via h-i-ambacht.nl/ZoekenNaarDeBeste. Uw antwoorden gebruiken we bij het opstellen van de profielschets. Het beantwoorden duurt ongeveer 3 minuten en is mogelijk tot en met zondag 5 maart 2023. We danken u voor uw hulp!

En dan? 
Als de profielschets af is, stelt de Commissaris van de Koning de vacature voor de burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht open. Via raad.h-i-ambacht.nl/nieuwe-burgemeester houden we u op de hoogte van onze zoektocht.

Meet&Greet 
Onder de mensen die op de enquête reageren, verloten wij zes ‘meet & greets’ met de nieuwe burgemeester. Wilt u meeloten voor een ‘meet & greet’ met de nieuwe burgemeester? Vul dan uw e-mailadres in bij vraag 4. Als u wordt ingeloot, nodigen wij u uit via het door u opgegeven e-mailadres.

QR code naar vragenlijst