Winnend Heerjansdam vergroot voorspong

Lokaal

Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei tegen SVOD ’22 en won ook deze wedstrijd: 3-1. Dat ging niet ‘zonder slag of stoot’ want de Zeeuwen waren een gedeelte voor de rust en ook een tijdje na de rust, minimaal gelijkwaardig aan de thuisclub.

Met deze overwinning is de ploeg van trainer Ben Mierop 11 wedstrijden op rij ongeslagen en zag bovendien concurrenten voor de titel, XerxesDZB en BVCB, verliezen.

Tegen SVOD ’22 haalde Heerjansdam ‘de truck van de snelle voorspong’ weer eens uit de hoge hoed. Want voor de achtste keer werd het 1-0 binnen acht minuten spelen. Tegen SVOD ’22 ook, na een prima aanval over rechts stuurde Mathijn Valster de diepgaande Luke Homan weg en zijn lage voorzet werd door de naar binnengekomen vleugelspits Justin van den Berg bij de eerste paal binnen geschoten: 1-0, in de 7e minuut. Twee minuten later was van den Berg dichtbij de 2-0, maar schoot in het zijnet.

Daarna verslapte Heerjansdam wat en werden de gasten direct gevaarlijk. De 12e minuut kopte Mark Maljaars tegen de lat maar vijf minuten later werd het toch gelijk. Sander Versendaal schoot van afstand hard en laag de gelijkmaker binnen: 1-1. Daarna duurde het even voor Heerjansdam weer grip kreeg op de wedstrijd. In de 36e minuut belandde de bal na een hoekschop van Mathijn Valster bij Mike Sloof en Valster was daarna op tijd voor het doel om de voorzet van de aanvoerder achter keeper Wilco Filus te schieten: 2-1.

Na de rust was SVOD ’22 een tijdje de betere ploeg, zonder dat het echte kansen kreeg. Al moest keeper Yoël van Dalen in de 56e minuut wel in actie komen na een hard schot van Luuk van Wuyckhuyse. Aan de andere kant zag Mathijn Valster zijn kopbal (na een voorzet van Jarno Visser) door de doelman gestopt worden. Drie minuten later besliste Valster de wedstrijd met zijn tweede goal. Ronald Ouwens kwam via een tegenstander in balbezit en stuurde de rechteraanvaller diep en die schoot vervolgens laag, diagonaal raak:3-1.