Foto: Gemeente Zwijndrecht
Foto: Gemeente Zwijndrecht

Bekijk hier het activiteitenprogramma rondom dodenherdenking in Zwijndrecht en Heerjansdam

Lokaal

Donderdag 4 mei is Dodenherdenking in Zwijndrecht en Heerjansdam. Op die dag herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties, waarbij Nederland betrokken was, na de Tweede Wereldoorlog. Iedereen is van harte uitgenodigd om samen met het gemeentebestuur de gevallenen te herdenken en stil te staan bij het begrip ‘vrijheid’. Het thema van dit jaar is ‘Leven met oorlog’. In Zwijndrecht houdt burgemeester Edo Haan bij het oorlogsmonument op het Raadhuisplein een toespraak, in Heerjansdam doet locoburgemeester Jacqueline van Dongen dit bij het monument op De Manning. 

Oorlogsgraven
Op donderdagochtend 4 mei om 11.00 uur is er een korte herdenking bij de oorlogsgraven op de begraafplaats aan de Jeroen Boschlaan in Zwijndrecht. Er worden bloemen gelegd bij de acht oorlogsgraven, het graf van dokter Ekelmans en het graf van Jan van Twist (omgekomen tijdens een missie in Afghanistan). De namen worden voorgelezen, het Signaal taptoe wordt geblazen en er wordt één minuut stilte gehouden. Burgemeester Edo Haan, het Veteranencomité Zwijndrecht / Hendrik-Ido-Ambacht en het 4 en mei Comité Zwijndrecht zullen bloemen neerleggen. Belangstellenden zijn welkom.
Aanvang: 11.00 uur, begraafplaats Jeroen Boschlaan 26, Zwijndrecht.

Daarna worden op de begraafplaats bij de Pietermankerk in Zwijndrecht bloemen gelegd op de herdenkingssteen van Cornelis Pieter de Wit en zijn broer Pieter Cornelis de Wit. Zij zijn als militair omgekomen in toenmalig Nederlands-Indië. Belangstellenden zijn welkom.
Aanvang: 11.45 uur, begraafplaats Pietermankerk, Burgemeester Pijl Hogeweglaan 1, Zwijndrecht.

Afbeelding
Afbeelding

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.