Support. Close up picture of a mans hand holding kids hand
Support. Close up picture of a mans hand holding kids hand

Jong JGZ organiseert webinar over jonge mantelzorgers

Lokaal

Op 1 juni organiseert Jong JGZ een gratis webinar over jonge mantelzorgers. Bedoeld voor ouders die te maken hebben met chronische ziekte, beperking of verslaving in het gezin. Ouders krijgen advies van ervaren professionals en kunnen live hun vragen stellen. 

Krachtig & kwetsbaar in het gezin
Donderdag 1 juni | 19.30-20.30 uur
In Nederland groeit 1 op de 4 kinderen op met (langdurige) ziekte of zorg in de thuissituatie. Als jonge mantelzorger zorgen zij voor hun ouder(s), broer of zus. De aandacht gaat vaak uit naar het zieke gezinslid, waardoor de jonge mantelzorger onzichtbaar blijft. Terwijl de extra huishoudelijke taken of het geven van zorg juist een grote invloed hebben op hun leven. Deze situatie kan jonge mantelzorgers krachtig, maar ook kwetsbaar maken. Ze maken zich misschien zorgen over het zieke gezinslid, maar hebben ook zelf zorg nodig en tijd om leuke dingen te doen.

Wat betekent het voor jou als ouder dat je naast zorg voor een gezinslid ook een jonge mantelzorger in huis hebt? Hoe kun je jouw kind hierbij zo goed mogelijk ondersteunen? Drie ervaren professionals helpen je op weg met praktische adviezen. In samenwerking met MEEVivenz en MEE Mantelzorg in het kader van Week van de Jonge Mantelzorger. 

Aanmelden webinar
Ga naar www.jongjgz.nl/webinars. Deelname is gratis. Kun je niet op de aangegeven datum? Meld je dan toch aan. Je ontvangt een link om het webinar terug te kijken.

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.