Op 17 juni geeft Het Geklank in/bij het eigen clubgebouw Panoord in Zwijndrecht het zomerMIDDAGconcert!
Op 17 juni geeft Het Geklank in/bij het eigen clubgebouw Panoord in Zwijndrecht het zomerMIDDAGconcert!

ZomerMIDDAGconcert Het Geklank

Lokaal

Op 17 juni geeft Het Geklank in/bij het eigen clubgebouw Panoord in Zwijndrecht een concert met muziek van o.a. Mama Mia en The Lion King. Dit jaar is het een middagconcert en deze editie staat in het teken van meedoen. Heb je ooit een instrument gespeeld of speel je al en wil je eens in een orkest meedoen, dan heb je nu de kans! Geef je op en repeteer op zaterdag 17 juni mee vanaf 10:00 uur. Voor een lunch wordt gezorgd. Nodig meteen je vrienden en familie uit voor het concert, zodat ze jouw primeur niet missen!

Het zomermiddagconcert staat voor een gezellige en informele sfeer. Het publiek strijkt neer op het veld voor Panoord op zelf meegebrachte campingstoeltjes of picknickkleden. Mocht het weer niet meewerken, dan laat Het Geklank binnen de zon schijnen! Tijdens en na het concert is de bar open. Languit in het gras met een drankje in de hand. Of het weer dat nu wel of niet toelaat, bij het zomerconcert van Het Geklank des Konings o.l.v. Niels Verbeek komt iedereen vast in de vakantiestemming.

Klankkidsweken gemist?
Het Geklank is een muziekvereniging uit Zwijndrecht met een harmonieorkest en een jeugdorkest, Klankkids. In mei waren de Klankkidsweken weer een succes en heeft een aantal kinderen kennisgemaakt met muziek. Mocht je dit gemist hebben, dan kun je altijd nog komen kijken op maandag om 18:15 uur in Panoord, Bakestein, Zwijndrecht. Graag even een mailtje naar info@hgdk.nl. Elk instrument is welkom en heb je geen instrument of heb je geen idee welk instrument je leuk vindt, kom dan kijken, want Het Geklank heeft ook een muziekschool met conservatorium opgeleide docenten en heeft een aantal instrumenten gratis beschikbaar voor leerlingen.

Muziek maakt Slim
Muziek luisteren heeft een positief effect op de mens. Onderzoek heeft aangetoond dat zelf muziek maken een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en sociale vaardigheden. Door zelf muziek te maken wordt het abstractievermogen en het analytisch denken sterk verbeterd. Samen musiceren in groeps- of orkestverband versterkt ook het groepsgevoel en de discipline, net als de sociale en emotionele vaardigheden. Bovendien leidt het tot een positiever zelfbeeld. Ook neuropsycholoog Prof. Dr. Erik Scherder spreekt door heel Nederland vol enthousiasme over de gunstige invloed van muziek op ons brein.

Kom bij ons kijken en luisteren
Muziek is belangrijk en daarom willen wij muziek en muziek maken blijven doorgeven aan de volgende generaties. Wij zorgen dat de muziek niet stopt, want laten we eerlijk zijn: zonder muziek is er toch weinig aan? Daarom blijven we ons met onze orkesten inzetten voor muziek. Het Geklank en ook Klankkids, ons jeugdorkest, heeft nog plaats voor nieuwe leden, dus mocht u na het lezen van dit artikel nu dan toch eindelijk die muzieklessen willen gaan volgen? Heeft u vroeger altijd een muziekinstrument gespeeld en bent u pas verhuisd naar onze regio? Neem dan contact met ons op via info@hgdk.nl en kom langs op onze repetitieavond op maandag van 19:45 tot 22:00 uur.

Gebouw Panoord
Groot Karreveld 10 (Bakestein)
3335 KB  Zwijndrecht

Scan de QR code voor het 
inschrijfformulier

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.