De Klankkids van Het Geklank hebben meegewerkt aan het scholenconcert.
De Klankkids van Het Geklank hebben meegewerkt aan het scholenconcert.

Klankkids in actie!

Lokaal

Op 17 en 20 april hebben de Klankkids van Het Geklank meegewerkt aan het scholenconcert, georganiseerd door Dordt in Cello in het gemeentehuis in Zwijndrecht. Aansluitend aan het celloconcert van Andrej van Brakel op 17 april liet hij zijn celloklanken meestrijken met De Vogelvanger, dat samen met de Klankkids onder leiding van Charlie Andriessen, werd uitgevoerd. Daarna hebben de Klankkids nog de Zwaardendans en de Mars van de Prins van Denemarken gespeeld. 20 april was de tweede dag en op deze dag was het de 14-jarige Valentijn Jeukendrup die op zijn cello het concert verzorgde en meespeelde met de Klankkids. De zaal zat steeds goed vol met schoolkinderen die aandachtig luisterden en enthousiast applaudisseerden. 

Klankkidsweken
Deze kinderen zijn allemaal uitgenodigd om te komen kijken en mee te doen bij de Klankkidsweken, die weer gehouden worden op 8 en 15 mei, zie hiervoor de advertentie in de Brug. Maar niet alleen deze kinderen zijn uitgenodigd. De Klankkidsweken zijn bedoeld voor alle kinderen die wel eens willen weten welke instrumenten er allemaal zijn en hoe dat gaat bij zo’n orkest met een echte dirigent. Het maakt niet uit welk instrument je speelt, er is altijd een partij die je mee kunt spelen. Het belangrijkste is, dat de kinderen plezier beleven in het samenspelen! Jaarlijks streven we ernaar om een aantal optredens te verzorgen, voorafgaand aan het grote orkest of op een andere plek waar mensen plezier kunnen beleven aan het enthousiasme van de kinderen.

Er zijn in een muziekstuk partijen van allerlei niveaus, dus als je nog weinig ervaring hebt, kun je gewoon meedoen. 
De muziekstukken die gespeeld worden tijdens de repetities verschillen allemaal. We spelen klassieke muziek, popmuziek en alles wat daar tussenin zit, zodat de kinderen alle stijlen van muziek meekrijgen. Op het moment wordt er in het orkest gemusiceerd op trompet, klarinet, dwarsfluit en hoorn. Het bijzondere aan De Klankkids is dat geen enkel instrument uitgesloten wordt. Zo kun je ook meespelen op keyboard, harp of gitaar. Het is best uniek dat in ons orkest ieder instrument mee mag doen, maar zo kunnen er wel zoveel mogelijk kinderen meedoen. Naast het spelen van de stukken gebeurt er nog veel meer tijdens de repetities. De kinderen spelen muziek-gerelateerde spelletjes, bespelen met z’n tweeën één instrument of ze proberen elkaars instrument uit. Ook wordt er muziek gemaakt met de boomwhackers. Zo krijgen de kinderen echt een band met elkaar en dat is beter voor het samenspel en leuker voor de kinderen.

Weet je het nog niet helemaal zeker? Kun je nog geen instrument kiezen? Heb je nog geen instrument?
Kom dan ook gewoon de gratis proefrepetitie of -les meemaken. Instrumenten worden in overleg gratis ter beschikking gesteld.
Naast het jeugdorkest heeft Het Geklank een muziekschool waar lesgegeven wordt door conservatorium geschoolde docenten. Ons docenten- en dirigententeam bestaat uit professionals die allemaal hun vak goed verstaan en die kwaliteit leveren. De muziekles is een half uur privéles en al snel kun je elke week meedoen in het jeugdorkest. Voor meer informatie, kijk op www.hgdk.nl. Wil je graag meedoen, stuur dan een mail naar info@hgdk.nl.