Afbeelding
Foto:

Oncologiezorg bij ViaVit breidt uit

Lokaal

Tijdens of na een behandeling voor kanker is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Door de ziekte of door de behandeling kan het lichaam erg veranderen, waarbij het moeilijk kan zijn om bewust gezonde keuzes te maken. Op tijd een zorgverlener inschakelen zoals een fysiotherapeut, diëtist, ergotherapeut of psychosomatisch oefentherapeut kan helpen om zo gezond mogelijk een behandeling te starten, vol te houden of weer te herstellen na een behandeling. Veelvoorkomende klachten zoals pijn, vermoeidheid, gewichtsveranderingen, fitheidsveranderingen, onzekerheid of angst vragen deskundige ondersteuning. Daarom is er bij ViaVit een gespecialiseerd oncologieteam om u te begeleiden in iedere fase van ziekte en behandeling.

Omdat deze gespecialiseerde zorg steeds noodzakelijker wordt, is in het achterliggende jaar het oncologieteam uitgebreid met drie zorgverleners extra. Het team bestaat nu uit twee oncologiefysiotherapeuten, twee ergotherapeuten, twee diëtisten en een psychosomatisch oefentherapeut. Zo kunnen we u altijd voorzien van gespecialiseerde zorg en samen met u bepalen wat u nodig heeft. Ook werken de zorgverleners van ViaVit samen in een oncologienetwerk; wanneer er andere zorg nodig blijkt kan er snel geschakeld worden en kunnen we de juiste zorgverlener betrekken vanuit het netwerk.

Veel van de mensen die bij ViaVit komen zijn een langere periode onder behandeling. Ook voor korte periodes of alleen voor advies bent u welkom. Een van onze patiënten vertelt: “Het werken met een oncologiefysiotherapeut is heel fijn, je werkt weer aan herstel, in plaats van dat je af moet wachten. Het samen uitzoeken wat een goed inspanningsniveau is en het merken dat je vooruitgaat helpt om weer fysiek en mentaal op de rit te komen. Het is heel fijn dat de behandelingen gecombineerd worden tussen de verschillende zorgverleners. Dat is praktisch, maar ook vooral heel goed op elkaar afgestemd. Dat is fijn, omdat we dan met één plan aan mijn gezondheid werken. Ook geeft het een vertrouwd gevoel dat ik altijd terecht kan met vragen en dat er meteen geschakeld werd toen toch een diëtist noodzakelijk bleek.” Iemand anders vult aan: “Bij mij werd vorig jaar een tumor ontdekt. Na een eerste operatie was ik behoorlijk verzwakt en ben ik met een revalidatietraject gestart om fitter een tweede operatie in te gaan. Ik was verbaasd dat ik zo snel opknapte, ondanks de chemotherapie die ik intussen kreeg. Mijn herstel na de tweede operatie verliep veel beter. Naast de fysieke voordelen had het hele traject ook een positieve weerslag op mijn mentale gezondheid. Ik vind het een aanrader om voor én na chemotherapie en operatie te starten met oncologiefysiotherapie bij een gespecialiseerd oncologieyfysiotherapeut.”

Bij ViaVit, Centrum voor vitaliteit, helpen we u graag bij uw gezondheid in alle fasen van de ziekte.

Er zijn veel mogelijkheden, belt u gerust voor meer informatie of een afspraak.

ViaVit, Centrum voor vitaliteit
Tromplaan 49B,
3342 TR Hendrik-Ido-Ambacht
078-6813003, info@via-vit.nl
www.via-vit.nl

Tijdens of na een behandeling voor kanker is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Het oncologisch team bij ViaVit, Centrum voor vitaliteit, begeleid u in deze fase.