Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat

N3: nachtafsluiting Papendrechtsebrug; 26 september 2023

Lokaal

Rijkswaterstaat voert in de nacht van dinsdag 26 september op woensdag 27 september een functionele veiligheidstest uit op de Merwedebrug bij Papendrecht, ook wel Papendrechtsebrug genoemd. Tijdens deze nacht wordt getest of de technische installaties goed functioneren. Het betreft het beweegbare deel van de brug. De brug is hierdoor in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen Dordrecht en Papendrecht vanaf dinsdagavond 22.00 uur tot woensdagochtend 05.00 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Nachtafsluiting Papendrechtsebrug
- Dinsdag 26 september 22.00 tot woensdag 27 september 05.00 uur

Omleiding wegverkeer en openbaar vervoer
De omleiding voor het wegverkeer is langs en boven de weg aangegeven. Het auto- en vrachtverkeer en openbaar vervoer worden omgeleid via de snelwegen A16/A15 bij knooppunt Ridderkerk. Sommige toeleidingswegen kunnen al om 21:00 uur dichtgaan. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat al het verkeer tijdig van de weg is voordat de brug wordt afgesloten.

(Brom)fietsers en voetgangers
(Brom)fietsers en voetgangers worden in groepen doorgelaten over de brug. Hierbij moet rekening worden gehouden met max. 30 minuten vertraging.

Vaarwegverkeer
De brug wordt niet bediend voor de scheepvaart van dinsdag 26 september 22:00 uur tot en met woensdag 27 september 05:00 uur. Hiervoor is een bericht aan de scheepvaart uitgegeven.

Hulpdiensten over de Papendrechtse brug
Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over het passeren van de brug zodat de hulpverlening op peil blijft.

Omleiding gevaarlijke stoffenvervoer
We leiden het vervoer van gevaarlijke stoffen om via de A15 Gorinchem. Ook dit wordt aangegeven op de omleidingsborden.

Advies aan weggebruikers
- Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
- Houd rekening met extra reistijd. Sommige toeleidingswegen kunnen al om 21:00 uur dichtgaan.
- Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor de fiets, het openbaar vervoer of een andere route.
- Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Onderhoudswerkzaamheden
Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, inspecteren en testen we deze jaarlijks. Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voert Rijkswaterstaat jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Bron: https://www.rwsverkeersinfo.nl/