Afbeelding

De week tegen eenzaamheid 2023

Lokaal

Afgelopen vrijdag hadden we als Stichting Jong Zwijndrecht de aftrap van deze bijzondere week bij de Langste Lunchtafel in Winkelcentrum Walburg.

Twee jongeren hebben zich vrijwillig ingezet om dit mede mogelijk te maken. Ze hebben geholpen met het dekken van de tafels voor zo’n 270 mensen!  De Langste Lunchtafel is een initiatief van ZorgMies Nederland  (Jeanette Kooiman). Tijdens de lunch waren er leuke gesprekken tussen jong en oud en hebben we veel nieuwe mensen ontmoet. Iedereen vond het voor herhaling vatbaar. 

Bij Stichting Jong Zwijndrechtse Waard hebben wij het hele jaar door aandacht voor eenzaamheid. Of dit nu is onder jongeren of bij ouderen dat maakt niet uit. Wij doen dit door jongeren in contact te brengen met ouderen. Jongeren helpen bijvoorbeeld vrijwillig ouderen met een kleine hulpvraag. Het gaat hier dan vooral om mensen met geen of een klein sociaal netwerk.

Wie wil er een kaartje sturen naar iemand anders? Klein gebaar, groot plezier
Onlangs hebben wij een gift gekregen van zo’n 1000 postkaarten van allerlei soorten en maten en teksten. Deze willen wij graag inzetten in deze week en natuurlijk ook daarna.

Wij nodigen mensen uit om twee gratis kaarten per persoon op te komen halen en te versturen naar iemand die wel een berichtje kan gebruiken. Ons kantoor zit in het gebouw van De Hoeksteen, Thorbeckelaan 2 in Zwijndrecht. Omdat we niet altijd aanwezig zijn is het handig om eerst even een berichtje te sturen, zodat wij kunnen zorgen dat er iemand op kantoor aanwezig is. Wanneer reizen niet mogelijk is kunnen wij de kaarten eventueel ook langsbrengen. Dit is voor aanvragen binnen Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht.

Mocht dit tot de verbeelding aanspreken en wil je met ons Zwijndrecht een stukje mooier maken? Ben je tussen de 12 en 30 jaar stuur ons dan een berichtje. We zijn altijd opzoek naar nieuwe vrijwilligers.

Heeft u geen of weinig sociale contacten en heeft u een hulpvraag die binnen 4 uur opgelost kan worden, bel ons dan gerust en dan kijken wij wat we voor u kunnen doen.

Ook voor het eventueel langsbrengen van de postkaarten kunt u het onderstaande email adres en telefoonnummer gebruiken.

Stichting Jong Zwijndrechtse Waard
www.stichtingjz.nl / email: info@stichtingjz.nl / telefoon: 06-57292017

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding