Afbeelding

Israëlavond in de Dorpskerk

Lokaal

Op vrijdagavond 27 oktober is er een bijeenkomst rondom de actuele situatie in Israël. Sprekers zijn André Flach, kandidaat Tweede Kamerlid voor de SGP en dominee J.P. Boiten. Daarnaast is er een forumbespreking waaraan anderen deelnemen. De avond wordt gehouden in de Dorpskerk, georganiseerd door de lokale SGP en start om 19:30 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte. 

Iedereen kent de beelden van de situatie in Israël. De terreurgroep Hamas heeft een ongekende aanval op Israël uitgevoerd. Dat Israël daarop reageert en zich verdedigt is begrijpelijk. Tegelijk kan dit ook leiden tot allerlei vragen. Zijn deze vergeldingsacties van Israël proportioneel? Moet de Nederlandse regering oproepen tot een staakt-het-vuren? Mag Israël de gehele Gazastrook afsluiten? Maar ook de gevolgen voor de veiligheid in ons land worden besproken. Hoe is de nieuwsvoorziening in Nederland? Hoe komt het dat er veel meer Palestijnse vlaggen te zien waren bij demonstraties dan Israëlische vlaggen? En wat laat deze tweedeling in de samenleving zien? Op deze politieke vragen zal André Flach ingaan. Dominee Boiten zal vanuit Bijbels en historisch perspectief de actualiteit in Israël duiden. Hoe komt het dat het kleine land Israël zo vaak wereldnieuws is? Wat is de diepste oorzaak ervan dat synagogen en Israëlische scholen in Nederland weer extra beschermd moeten worden? Is het voorzegd in de Bijbel wat er nu gebeurt?

Muziek
Vervolgens zal in een forumbespreking aan de hand van de stellingen met elkaar van gedachten worden gewisseld. In het forum zal ook Marijn van der Meijden plaatsnemen. Hij is locatiedirecteur van de Guido de Bres in Rotterdam en was enkele weken geleden samen met zijn leerlingen in Israël getuige van de oorlog die losbrak. Ook zal evangelist Martin Rozema een bijdrage leveren. Hij is vaak in Israël geweest en heeft zich grondig verdiept in dit land. Hoe kijkt hij ernaar en wat hoort hij op straat in Rotterdam over de situatie? En natuurlijk zijn er muzikale intermezzo’s en samenzang van de bekende (Israël)psalmen en liederen. Iedereen is van harte welkom.

Tekst + foto: SGP
Op de foto: Op de SGP bijeenkomst is één van de sprekers kandidaat Tweede Kamerlid André Flach.