We hopen dat we ook dit jaar weer alle kerstpakketten gevuld kunnen krijgen.
We hopen dat we ook dit jaar weer alle kerstpakketten gevuld kunnen krijgen. Foto: Nellie van Rijs

Nellie en Joke gaan dit jaar weer de uitdaging aan

Lokaal

Wij van de bewoners Commissie Walburg in Zwijndrecht staan klaar voor 441 woningen. Onder deze woningen van het P.J. Oudplein – Gerbrandyplein –  (Slagveld) D.S. Kerstenplein zijn er een aantal gezinnen die in de armoede leven.

Daarom waren we vorig jaar op het idee gekomen om kerstpakketten in te gaan zamelen voor deze gezinnen. Vorig jaar was echt een succes, en hebben we vele gezinnen een glimlach en zelfs een traan op hun gezicht kunnen toveren. De pakketten waren rijkelijk gevuld. Er zaten gesponsorde bonnen in van Kippie Zwijndrecht, Verhage Walburg, iets lekkers van Bakkerij Voordijk, en vele producten en bonnen die bewoners hadden gesponsord. Alle kinderen van die gezinnen kregen van Intertoys Zwijndrecht een leuk cadeau gesponsord zo geweldig allemaal! Een bewoonster die voor alle pakketten een kerststukje had gemaakt. Echt, het was echt een groot succes! Wij en de gezinnen zijn jullie allemaal heel erg dankbaar daarvoor.

Ook dit jaar gaan wij (Nellie van Rijs en Joke Meuldijk) ons weer inzetten om een aantal gezinnen proberen te verblijden met een (weer gevulde) kerstpakket.

Vorige week hebben we dan ook weer met een tafel in de hal van het P.J. Oudplein ingang A bij de liften gestaan om voedsel in te zamelen voor de Bewoners Kerstpakketten Actie. We wisten niet wat we zagen! We hadden al 1 doos vol! Daar zijn we zo dankbaar voor. Maar het is helaas nog niet genoeg.

Zaterdag 18 en 25 november van 10.00 tot 13.00 uur staan we daarom weer op het P.J. Oudplein bij ingang A bij de liften om voedsel in te zamelen voor in de kerstpakketten, want we hebben inmiddels alweer een aantal gezinnen op de lijst staan die in aanmerking komen voor een kerstpakket, en waarschijnlijk komen er nog een paar bij.

We gaan juist weer vroeg beginnen omdat er best veel tijd in gaat zitten om alles bij elkaar te krijgen.

Als er mensen of winkeliers zijn die ons hiermee zouden kunnen en willen helpen met iets voor in het kerstpakket, kunnen naar het speciale kersttelefoon nummer bellen 06-42865265 of een E-mail sturen naar bewonerscommissiewalburg@gmail.com We hebben ook een facebookpagina waar alles op te volgen is: www.facebook.com/
bewonerscommissiewalburg

We hopen dat we ook dit jaar weer alle kerstpakketten gevuld kunnen krijgen, en het aantal gezinnen een mooie kerst kunnen bezorgen.