Afbeelding
Foto: Nellie van Rijs

Onze wens is uitgekomen

Lokaal

Nellie van Rijs, Yvonne Rietkerken en Joke Meuldijk stonden een aantal zaterdagen met hun winkelwagens in de hallen van de flats, om voedsel in te zamelen voor de Bewoners Kerstpakketten Actie. De bewoners Commissie Walburg staan klaar voor 441 woningen. Onder deze woningen van het P.J. Oudplein, Gerbrandyplein en de D.S. Kerstenplein in Zwijndrecht zijn er een aantal gezinnen die in de armoede leven. Het idee kwam om kerstpakketten in te gaan zamelen voor deze gezinnen, er werd een brief rond gestuurd naar alle 441 woningen of de bewoners wat over hadden. Er  werd vroeg mee begonnen omdat er best wel veel tijd in ging zitten om alles bij elkaar te krijgen.

In totaal 23 gezinnen werden verrast. Ook stond er eind oktober een stukje in de krant met onze speciale kerst telefoonnummer en ons e-mailadres bewonerscommissiewalburg@gmail.com met de vraag of er mensen en winkeliers waren die ons hiermee zouden kunnen en wilden helpen. Wij hadden een wens! Nou wij kunnen vertellen dat hier gehoor aan is gegeven! Wij hebben met onze handen voor onze monden gestaan! En een brok in onze kelen! Ongelofelijk wat er allemaal geschonken werd. Zoveel bewoners die wat in onze boodschappenkarren deden! Zo verschrikkelijk mooi om te zien dat ze ook klaar staan voor hun mede bewoners. Er was zelfs een bewoner bij die had voor alle 23 bewoners een mooi kerststuk gemaakt. 2 bewoners die hun energietoeslag in boodschappen hadden geschonken omdat ze het zelf niet nodig hadden vertelde ze. 2 bewoners kregen een kappers bon en kunnen zich lekker eens laten knippen bij de kapper. Intertoys had voor ieder kind een mooi cadeau geschonken, Verhage Walburg een bon voor een lekkere gezinsbak friet, Kippie een cadeaubon en bakker Voordijk zorgde ook voor wat lekkers in iedere kerstpakket. Teveel om op te noemen wat er allemaal nog verder geschonken werd.

De dozen zaten ook echt bomvol en waren lood zwaar! Vorige week hebben wij alle 23 kerstpakketten uitgedeeld aan alle gezinnen, en beseften wij pas waar we het allemaal voor gedaan hebben. Mensen die je omhelsen van blijdschap, Mensen die huilden. Mensen die zeiden dat het goed uit kwam. Kinderen die helemaal stonden te glunderen en wowww riepen toen ze het cadeautje in handen kregen. Wat was het triest maar verschrikkelijk dankbaar om deze gezinnen met  de feestdagen  in het zonnetje te mogen zetten. Onze wens is uitgekomen!!!

Wij zijn iedereen die een steentje hebben bijgedragen zo ontzettend dankbaar!  Zonder jullie hadden wij dit niet kunnen waarmaken.

Wij wensen jullie ook allemaal hele fijne feestdagen, en een gezond en gelukkig nieuwjaar toe, En dat al jullie wensen ook uit mogen komen! Dank jullie wel allemaal!!!