De Zaterdagmarkt Hoogambacht, de markt waar je je echt thuis voelt!
De Zaterdagmarkt Hoogambacht, de markt waar je je echt thuis voelt!

Op de Zaterdagmarkt Hoogambacht voel je je echt thuis!

Lokaal

Zaterdagmarkt Hoogambacht slaat elke zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur zijn markttenten op bij het gelijknamige winkelcentrum in de Ambachtse Volgerlanden. Deze zaterdagmarkt is met 11 verschillende marktwinkels zeker geen grote markt. Maar je kunt er op het gebied van gezonde en lekkere voeding alles krijgen wat je nodig hebt. Voor jou en voor jouw huisdier. Bovendien kan je er ook nog voor een mooie bos bloemen terecht. En de marktkooplui zorgen ervoor dat je je er echt thuis voelt! 

Een rondje zaterdagmarkt Hoogambacht
De eerste kraam waar ik tegenop loop als ik de zaterdagmarkt oploop is die van Nghi. Nghi is met haar Loempia Corner nieuw op de zaterdagmarkt van winkelcentrum Hoogambacht, maar ze voelt zich er nu al helemaal thuis. “Mijn vader is in 1985 begonnen met de verkoop van loempia’s”, vertelt ze. “We hebben dus al bijna 40 jaar ervaring met het maken van verse loempia’s en willen nu ook de mensen in De Volgerlanden mee laten genieten van onze heerlijke Ambachtelijke loempia’s uit eigen keuken”.
Een marktwagen verder komt mij de heerlijke geur van verse stroopwafels van Marco tegemoet. Even verder staat Harold van Howco met zijn wagen vol dierenbenodigdheden. We vervolgen onze markttocht langs achtereenvolgens Lilians Noten & Zuidvruchtenkraam van wie anders dan Lilian, de ruime kraam met kleurige bloemen en planten van Mark en zijn verkoopteam, de kaaskraam met allerlei lekkere soorten kaas van Tirza en Coby’s marktwagen met brood, koek en banket van bakkerij ‘t Stoepje. Vervolgens langs de kraam vol met gezonde groente- en fruitproducten van Peter, de Kruythofkraam met de beste kwaliteit aardappelen van Michael en de Griekse delicatessenkraam van Fedrat om te eindigen bij Nikki met haar wagen vol lekkere visproducten van vishandel de Zuyderzee.
Nu, als je na dit rondje op de zaterdagmarkt Hoogambacht niet met een volle  boodschappentas vol gezonde, lekkere en mooie producten huiswaarts gaat, weet ik het ook niet meer!

Gemak, zekerheid en een vertrouwd gevoel
“De meeste kramen staan hier al vanaf het begin van de zaterdagmarkt in 2015”, vertelt Harold Weijers, eigenaar van dierenzaak Howco. “En altijd in dezelfde opstelling. Dat maakt het voor de bezoekers van de markt makkelijk. Ze weten altijd waar ze hun boodschappen kunnen vinden. En de marktkooplui zijn elke zaterdag aanwezig. Dat geeft zekerheid voor de klanten. Je komt nooit voor niets! De meeste kooplui hebben in de loop der jaren dan ook een vaste band opgebouwd met hun klanten. Ze kennen hun klanten, hun smaak en hun voorkeuren. Bij hen kopen voelt vertrouwd. Op deze markt voel je je dan ook echt thuis!”.

Hart van de wijk
“Door de ligging aan het park is het winkelcentrum Hoogambacht echt het hart van de wijk. Hier gebeurt het, mensen ontmoeten en spreken elkaar hier. De komst van de weekmarkt versterkt dit enorm. Op zaterdag zal het hier een levendige boel zijn”, aldus wethouder Flach bij de opening van de zaterdagmarkt in 2015,
“En een levendige boel is het zeker”, aldus Harold. “Alleen jammer, dat veel nieuwe inwoners van De Volgerlanden onze markt nog niet hebben ontdekt. Misschien doen ze gewoontegetrouw hun boodschappen nog in de plaats waar ze vandaan komen of doen ze hun boodschappen niet op zaterdag. Om die mensen van het bestaan van onze gezellige zaterdagmarkt op de hoogte te brengen hebben we deze week een flyer in het huis-aan-huisblad De Brug bijgevoegd. En hopen we dat ook dit verhaal ze nieuwsgierig genoeg maakt om ons binnenkort eens op te zoeken. Ze zijn van harte welkom!”

Tekst en foto: Jan O’teur