Afbeelding

Kringloop Habbekrats al 12,5 jaar in H-I-Ambacht!

Lokaal

15 november is kringloop Habbekrats al 12,5 jaar gevestigd aan Het Tasveld in Hendrik-Ido-Ambacht. Voordat alle kringloopwinkels als paddenstoelen uit de grond kwamen was kringloop Habbekrats al volop actief. Een aantal vrijwilligers zag namelijk de meerwaarde van het hergebruiken van spullen. En dat is ook waar deze kringloop zich op een leuke en gezellige manier mee bezig houdt. De aangeboden tweedehands spullen krijgen de kans om voor een habbekrats naar een nieuwe eigenaar te gaan. 

Maar ze doen meer! De opbrengst van al deze spullen en alle inspanningen van de vrijwilligers dragen eraan bij dat de kringloop in de achterliggende jaren al ontzettend veel geld heeft kunnen doneren aan verschillende goede doelen, dichtbij en ver weg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inloophuis van de Hoop in Dordrecht, de verdubbeling van een collecte voor het Beatrixfonds, verschillende werkvakanties waarbij jongeren heel veel moois hebben kunnen bouwen voor de noodlijdende bevolking in andere landen, maar ook de plaatselijke voedselbank en enkele vormen van begeleid wonen konden op een bijdrage rekenen. Dit is allemaal mogelijk dankzij de Ambachters, die hun overbodige herbruikbare spullen bij deze kringloop komen brengen en de mensen die iedere dinsdag weer langs komen om mooie, leuke, handige dingen te scoren. Zo zijn de inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht met elkaar bezig om op een duurzame manier elkaar te helpen.

Omdat de vrijwilligers van kringloop Habbekrats dit jubileum niet zomaar voorbij willen laten gaan hebben ze voor dinsdag 21 november leuke acties in de winkel, Dus zorg dat u erbij bent!

Zoals altijd is het er ook gewoon heel gezellig, maar dinsdag 21 november wordt het nog gezelliger, want er is ook voor iedereen wat extra lekkers bij de koffie, thee of limonade! De winkel is dinsdags open van 9.00-12.00 uur en van 19.00-21.00 uur. Zij nodigen hierbij dan ook alle Ambachters uit om deze dag eens te komen buurten bij kringloop Habbekrats aan Het Tasveld 11.