Afbeelding

Nieuwe Hoop stopt na 8 jaar met Kringloopwinkel in Hendrik-Ido-Ambacht

Algemeen

Nieuwe Hoop Kringloop te Hendrik-Ido-Ambacht heeft na 2 zware corona jaren en de stijgende kosten besloten om de kringloopwinkel over te dragen aan Werkvisie de Hoop. De kringloopwinkel heeft een zware tijd achter de rug met veel kosten en te weinig inkomsten om het hoofd boven water te houden. 

 “Ondanks dat wij afgelopen jaren door Corona en de lockdowns de kringloop niet langer rendabel hebben kunnen krijgen kijken we terug op een prachtige tijd aan de Nijverheidsweg in Hendrik-Ido-Ambacht. We zijn dankbaar dat we zoveel mensen hebben mogen helpen in het dagelijks leven maar ook voor de steun vanuit het dorp en de omgeving. Dit willen we graag voortzetten met andere activiteiten in Ambacht en omgeving” Aldus Joshua Slot, Directeur Nieuwe Hoop.

 “Wij vinden het jammer dat Nieuwe Hoop niet langer met ons in één gebouw zit als samenwerkingspartner. Aan de andere kant zijn we blij dat we dit mooie werk voort mogen zetten onder de vlag “De Hoop Kringloop”. Naast alle mooie spullen is het goed mogelijk dat je onze deelnemers ook zal tegenkomen in de kringloopwinkel. Zo kunnen we nog meer mensen een zinvolle dagbesteding bieden.” Aldus Han van den Boogaart, Directeur van Werkvisie de Hoop.

Wel zal Nieuwe Hoop óók in Hendrik-Ido-Ambacht doorgaan met het helpen van mensen. Zo zal er aan de Reeweg 79 in Hendrik-Ido-Ambacht - naast vv ASWH) een ontmoetingscentrum komen waar je dagelijks langs kan komen voor een bak koffie en een praatje. Daarnaast zal er aan de Reeweg ook dagbesteding worden aangeboden met verschillende activiteiten voor jong en oud. 

Wees niet ongerust. De Kringloopwinkel zal dus blijven bestaan en kun je nog steeds voor kleine prijsjes je aankopen blijven doen en spullen inleveren? Lijkt het jou leuk om vrijwilliger te worden of ben je op zoek naar een leuke werkervaringsplek of dagbesteding? Dan ben je van harte welkom bij Zowel Werkvisie de Hoop als Nieuwe Hoop.

Lijkt het jou leuk om vrijwilliger te worden of ben je op zoek naar een leuke werkervaringsplek of dagbesteding (WMO & PGB)? Dan ben je van harte welkom bij Nieuwe Hoop aan de Reeweg in Ambacht!

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, kijk op onze website (www.nieuwehoop.nl) of volg ons op facebook.com/nieuwehoop.