De vrijwilligers in actie tijdens het baanonderhoud
De vrijwilligers in actie tijdens het baanonderhoud

Terugblik op een sportief en actief seizoen

Lokaal

Ter Steeghe kan terugkijken op een mooi tennisseizoen 2023. Goedbezochte toernooien in juni en augustus, competities in voor- en najaar en verdere activiteiten, zoals de Clubladder en de Ladies Night in mei én in september.

Ook werd weer deelgenomen aan de 4 verenigingentoernooien, het zogenaamde Klavertje vier toernooi en het Joop Putter toernooi, dat ieder jaar bij een van de vier regio verenigingen gehouden wordt.

In de zomervakantie was Ter Steeghe wederom gastvereniging voor het junior Goud Toernooi, waarbij topjeugd uit het hele land op de mooie gravelbanen komt spelen. Ze komen niet voor niets zo graag naar Ter Steeghe, want de banen zijn het paradepaardje van de vereniging. Voor 2024 staan er zelfs meerdere Top Jeugd Toernooien op de agenda.

De club is in de gelukkige omstandigheid met de vele vrijwilligers
En dat is allemaal te danken aan de grote groep vrijwilligers van de materiaalcommissie onder leiding van Frank Versnel.

Iedere vrijdagochtend wordt baanonderhoud gepleegd, en in de toernooiweken zelfs dagelijks! Ook worden allerlei andere klussen gedaan, zoals het onderhoud van het groen, het verzorgen van de plantenbakken en borders, het legen van de prullenbakken enz. We vergeten misschien wel eens dat er heel veel werk verzet wordt door vrijwilligers, die met elkaar de vereniging draaiend houden. Dat geldt voor veel meer dan alleen het onderhoud, zoals het bargebeuren met inkoop, het indelen van bardiensten, de schoonmaak, bestuurstaken, ledenadministratie, PR en sponsoring en het bewaken van het energieverbruik.

Ter Steeghe is de eerste tennisvereniging in Zwijndrecht welke LED Lampen voor de baanverlichting en dit jaar 65 zonnepanelen hebben laten installeren.

Kortom, er komt een hoop voor kijken en het mag gezegd worden dat dit alles uit eigen middelen is betaald zonder ooit bij de Gemeente Zwijndrecht om een financiële bijdrage aangeklopt te hebben.

De jeugd in goede handen bij Ter Steeghe
Wat dit seizoen zeker ook vermeldenswaard is, is de aandacht die aan de jeugd besteed wordt. Er zijn verschillende competitieteams, tenniskidsactiviteiten en mogelijkheden om met vriendjes en vriendinnetjes vrij te spelen. De laatste competitiedag werd op een leuke manier gezamenlijk met alle jeugdteams afgesloten. In de zomer is een grote groep naar een klimbos geweest. Voor de start van de najaarscompetitie is een geslaagde oefenochtend gehouden. Om meer leuke activiteiten voor de jeugd te organiseren, is een jeugdactiviteiten team samengesteld, bestaande uit jeugdcoördinator Marian Diependaal, vrijwilliger Manon Hams en een aantal enthousiaste ouders. Dit resulteerde meteen in een heel geslaagd Halloweenfeest. Bovendien wordt op reguliere basis samengewerkt met jeugdcommissies van andere regio verenigingen, zoals de organisatie van een Glow-in-the-Dark tennisfeest aan het begin van dit jaar.