Afbeelding
Foto: Ruud van der Wel

Jens uit groep 8C is voorleeskampioen van SOL De Bron

Lokaal

Dinsdag 14 november waren het al de voorleeskampioenen van de groepen 5 en 6 die de strijd met elkaar aangingen. Een trotse Danée werd die middag bekroond tot kampioen. En vrijdagmiddag was het grote moment voor de voorleeskampioenen van de groepen 7 en 8. Altijd weer spannend natuurlijk. 

In hun eigen groep hadden Peter, Jens, Evie, Dunya, Mila en Jens al laten zien dat zij de kunsten van het voorlezen goed onder de knie hebben. Maar nu moesten de groepskampioenen het tegen elkaar opnemen. In een bomvolle gymzaal en dit keer met iets meer publiek. Alle kinderen van de groepen 7 en 8 luisterden aandachtig en dat deed de jury ook. De jury lette op diverse aspecten: kijkt de voorlezer de zaal in, is er een goede intonatie bij de voorlezers, hoe is het gekozen fragment wat voorgelezen wordt etc. Het waren juf Marlies, juf Sonja en juf Rineke die heel aandachtig aan het luisteren waren. Nadat alle zes de voorlezers hun taak hadden volbracht trok de jury zich even terug. En wat hadden zij het lastig zeg, want het niveau lag dicht bij elkaar. Details gaven dus de doorslag. Uiteindelijk gaf de jury groen licht om over te gaan tot de prijsuitreiking. Met vijf kinderen op de tweede plek en één winnaar kon iedere deelnemer echt trots naar huis gaan. Maar de grootste glimlach kwam op het gezicht van Jens uit groep 8C van de juffen Tess en Aletta. Het is vooral juf Tess die weet hoe het is om de winnaar te zijn van de groepen 7 en 8. Als leerling van De Bron vertegenwoordigde zij al eens de school bij de regionale voorleeskampioenschappen. En nu dus Jens die SOL De Bron mag gaan vertegenwoordigen. Jens kreeg uit handen van juf Sonja een oorkonde, een boekenbon en een mooi T-shirt. Uiteraard kregen de andere voorlezers ook een aandenken. 

Zoals gezegd gaat Jens SOL De Bron nu vertegenwoordigen bij de voorronde van de Nationale Voorleeskampioenschappen. Wij wensen Jens heel veel succes.