Afbeelding

Toekomstgerichte tabaksspeciaalzaak Hoogambacht opent deuren

Lokaal

Met deze nieuwe zaak kunnen we volwassen rokers goed informeren over rookvrije alternatieven en hebben we het hele mandje voor de klant beschikbaar’.Ondernemer Cees van der Poel opent op vrijdag 1 december 2023 een toekomstgerichte tabaksspeciaalzaak naast zijn Albert Heijn supermarkt in Hendrik-Ido-Ambacht.

3,5 jaar geleden werd Van der Poel de eigenaar van deze prachtige Albert Heijn en Gall & Gall in de mooie wijk VolgerlandenVan der Poel heeft met zijn team zich de afgelopen jaren ingezet om de consument goed te bedienen, waarbij de klant tevredenheid bovenaan staat. Albert Heijn van der Poel heeft daarbij inmiddels een zeer goede naam opgebouwd in Hendrik-Ido-Ambacht en daar buiten. Met een nieuw assortiment rookvrije producten staat het team van Tabakspeciaalzaak Hoogambacht klaar om volwassen rokers goed te informeren over deze betere alternatieven.

Als het aan Den Haag ligt, wordt het vanaf 2024 verboden om rookwaren in de supermarkt te verkopen. Dat brengt een behoorlijke wijziging in het kassapark en de servicebalie van de AH supermarkt bij ons met zich mee. Door deze wetgeving en de geplande uitbreiding en ombouw van het kassapark medio 2024 kwam het vraagstuk van de verkoop van rookwaren op tafel te liggen voor Van der Poel. Daarbij stond centraal om een toekomstbestendige oplossing voor klanten op winkelcentrum Hoogambacht te bieden.

De gekozen route sluit aan bij de visie van der Poel. De soms lange wachtrijen en veel verschillende handelingen bij de servicebalie zorgde er voor dat klanten niet altijd snel en gemakkelijk konden afrekenen. Door nu al te stoppen met de verkoop van tabaksproducten bij de servicebalie en deze te verplaatsen naar een aparte tabaksspeciaalzaak kunnen we meer ruimte creëren om in 2024 ons kassapark en met name het zelfscanplein verder te gaan uitbreiden.

Een win-win situatie zal het resultaat gaan worden. Klanten in de supermarkt worden sneller geholpen en volwassen rokers kunnen voortaan in de tabaksspeciaalzaak niet alleen snel worden geholpen, maar ook terecht voor informatie over rookvrije alternatieven die een betere keuze zijn dan het doorroken van sigaretten of shag.

De opening van de tabaksspeciaalzaak zorgt voor continuïteit, het biedt klanten de service die zij verdienen en biedt de mogelijkheid om hen goed te informeren. Daarnaast zet Tabakspeciaalzaak Hoogambacht 100% in op leeftijdsverificatie. Tabak- en nicotine houdende producten zijn alleen voor meerderjarigen.

In de nieuwe zaak kunnen klanten alleen terecht voor rookwaren en kansspelen zoals Staatsloterij, Lotto, Totto, Krasloten en de Eurojackpot. Tevens is er een speciale adviesbalie ingericht.