De expositie duurt tot en met 7 januari a.s.
De expositie duurt tot en met 7 januari a.s.

BEZOEK AAN DEN BROMMERT

Lokaal

Als u rond de komende feestdagen er even tussenuit wilt is een bezoekje aan Den Brommert zeker aan te bevelen. De expositieruimte is  tot begin januari ingericht met vele tientallen kerststallen. U kunt prachtige exemplaren bewonderen in velerlei soorten. Er zijn echte miniatuur kunstwerkjes bij. Verder kunt u kennis nemen van allerlei achtergrondinformatie over kerststallen. Koffie en thee staan klaar. Tot de jaarwisseling serveren we ook warme chocolademelk.

De expositie duurt tot en met 7 januari a.s. De voorbereiding van de volgende tentoonstelling is intussen in volle gang. Vanaf woensdag 17 januari is deze te bezichtigen. Deze gaat over het verzamelen. Verschillende mensen laten hun soms exclusieve verzamelingen zien. Natuurlijk zijn er de speldjes, sleutelhangers en sigarenbandjes. Maar ook exclusieve boekenleggers, lepeltjes, postzegeldoosjes, kikkers, puntenslijpers, e.d. Allemaal heel interessant. De tentoonstelling wordt gehouden in verband met de nieuwe plaatjesactie bij de PLUS supermarkt aan het Louwersplein. Het Historisch Genootschap heeft voor de Super een nieuw album samengesteld met veel (historische) informatie over ons dorp. Bij de boodschappen krijgt u tussen half januari en begin maart plaatjes voor dit tweede deel van het PLUS-album. Houdt u verder de informatie van de supermarkt en de krant in de gaten.

Het cadeauwinkeltje is ook zeker weer een bezoekje waard. Velen hebben de Ambacht mok intussen gekocht met afbeeldingen van bekende Ambachtse gebouwen, etc. In dezelfde stijl zijn nu ook Senseo mokjes te koop en bijpassende presenteerblaadjes. En er komen binnenkort ook magnetische boekenleggers. Leuk om cadeau te geven of zelf te hebben. Natuurlijk kunt u ook terecht voor exclusieve theesoorten, drop, chocolade, e.d.. Verder is het boek ‘Het Ambacht van de scheepssloperijen’ nog steeds te koop.

Arie Verhoeven