2 van de nieuwe pauwen
2 van de nieuwe pauwen

Parkboerderij Kiboe-hoeve komt weer tot leven

Lokaal

Op 3 juni bestaat de vernieuwde Parkboerderij de Kiboe-hoeve 55 jaar en dat zal gevierd worden met een feestelijke dag. Op die dag zullen er diverse activiteiten plaatsvinden waaronder het traditionele schapen scheren. Meer informatie over deze dag volgt.

De succesvolle Paasspeurtocht komt weer terug en wel op 2e paasdag 1 april (dit is geen grap). Van 11.00 tot 15.00 uur zal onder begeleiding van personeel van Verhagen Kort-Ambacht de speurtocht op de boerderij gelopen kunnen worden.

De parkboerderij is nog niet helemaal klaar. Er moet nog veel gebeuren dit jaar. In opdracht van de gemeente zal de nieuwe entree en de hertenweide nog gerealiseerd worden. De Stichting Vrienden van de Kiboe-hoeve heeft ook nog diverse plannen en één daarvan wordt mogelijk door een prachtige bijdrage uit de Rabo Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage. Uit handen van René Kerstens en Paul Mallee, directeuren van Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden heeft de Stichting een donatie gekregen om op de vernieuwde boerderij een voedselbos aan te leggen. Met het voedselbos wil de stichting een bijdrage leveren aan uitleg over duurzame voedselproductie. Het voedselbos wordt de komende maanden aangelegd. Naast dit voedselbos komt er een insectenhotel, dat door De Hoop in Hendrik-Ido-Ambacht gemaakt wordt. In samenwerking met het Loket in Zwijndrecht komt ook de duiventil weer terug.

Een andere wens van de Stichting is mogelijk gemaakt door Netwerk NV. Netwerk is al vele jaren partner van de boerderij en gelooft in het belang van duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Uit handen van directeur Ramon Grundel van Netwerk heeft Gerard Keuzenkamp van de Stichting Vrienden van de Kiboe-Hoeve een gepersonaliseerd afvalscheidingsmeubel geschonken gekregen. Met dit vrolijke meubel wordt het niet alleen leuker, maar ook eenvoudiger voor de bezoekers van de boerderij om bewust met afval om te gaan en het op de juiste manier te scheiden.

Door dit initiatief draagt Netwerk niet alleen bij aan een schone omgeving, maar creëren ze ook bewustwording over het belang van recycling.

Inmiddels zijn er nieuwe bewoners te verwelkomen op de boerderij 4 blauwe en 2 witte pauwen. Naast de pauwen zijn er ook 2 Vlaamse reuzen, 6 duiven en Welsumer en Lakenverder kippen bijgekomen. De komst van deze dieren is mogelijk gemaakt door een gift van het vorig jaar 100 jarige bouwbedrijf Hoogvliet. Het wachten is nog op de 2 Landvarkens en de terugkeer van de herten.

De Stichting is blij met de steun van het Zwijndrechtse bedrijfsleven en haar vrienden, want zonder hun steun zouden we niet in staat zijn om de boerderij van diverse extra’s te voorzien en de activiteiten te organiseren.

Wilt u ons ondersteunen dat kan al voor een kleine jaarlijkse bijdrage. U wordt dan Vriend van de Kiboe-hoeve. Ga naar onze website en meld u aan! https://www.kiboehoeve.nl/vriend-worden/

Rechts Ramon Grundel (directeur Netwerk NV) en links Gerard Keuzenkamp (Vz Stichting vrienden van de Kiboe-hoeve)
Rechts René Kerstens en links Paul Mallee  (directeuren Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden) en in midden Gerard Keuzenkamp (Voorzitter Stichting Vrienden van de Kiboe-hoeve)
Plaats voedselbos op Kiboe-hoeve
Afbeelding