Afbeelding

A15 bij knooppunt Ridderkerk in weekend dicht; 12 - 15 april 2024

Lokaal

Rijkswaterstaat herstelt midden april 2024 een voegovergang op de snelweg A15 richting Europoort ter hoogte van knooppunt Ridderkerk. Dit deel van de A15 vanaf Capelle richting Europoort is vanaf vrijdag 12 april 22.00 en maandag 15 april 2024 05.00 uur afgesloten. Weggebruikers worden omgeleid via de parallelbaan van de A15. Tijdens deze afsluiting verwachten we op 14 april extra drukte, omdat tegelijkertijd de marathon in Rotterdam plaatsvindt. Plan uw route dus van tevoren en volg de omleidingen.


A15 bij knooppunt Ridderkerk richting Europoort afgesloten

van vrijdag 12 april 22.00 tot en met maandag 15 april 2024 05.00 uur

Let op: tijdens het weekend van 12 tot 15 april verwachten we extra drukte op 14 april, omdat dan ook de afrit 24 Feijenoord op de A16 is afgesloten, vanwege de marathon. We adviseren om niet om te rijden via de lokale gemeentelijke wegen, maar de omleidingen op de borden langs en boven de weg te volgen.

Omleiding wegverkeer A15

Verkeer wordt omgeleid via de parallelbaan van de A15 richting Rotterdam-Europoort.
Bij grote drukte verwijzen we via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Onderhoudswerkzaamheden A15

We voeren regulier onderhoud uit aan de snelwegen. Tijdens de weekendafsluiting voeren we herstelwerkzaamheden uit aan een voegovergang. De voegovergang wordt vervangen, nadat de deze in februari 2024 met een tijdelijke maatregel is hersteld.

Advies aan weggebruikers

Pas, wanneer mogelijk, uw reisgedrag aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.Houd rekening met extra reistijd.Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.Houd uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar  voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.