Afbeelding

PMD zakken

Lokaal

Fractievoorzitter Oene Doevendans wil de gele PMD zakken uit het straatbeeld weg hebben (10-04). Wat ik in zijn bedrage mis, is dat de inwoners van ons dorp zelf verantwoordelijk zijn voor deze problematiek.
1. Door de PMD zakken niet op de juiste tijd op te hangen.
2. Door er blijvend zaken in te blijven doen, die er niet in horen. Ondanks dat tot in den treure uitgelegd wordt wat er wel of niet in moet.


Beste mensen: als u iets niet weet, zoek dan even op internet. Weet u het dan nog niet zeker, gooi het dan veiligheidshalve bij het restafval. Het is ook goed mogelijk dat dit expres gedaan wordt omdat men dan niet voor dit restafval hoeft te betalen. In dit geval hebben deze mensen toch hun zin als deze afgekeurde PMD zakken toch opgehaald worden. Het is dus een mentaliteitskwestie van de inwoners van ons dorp. Dit geldt ook voor het naast de container plaatsen van grof afval, om maar zelf niet naar de milieustraat te hoeven. Het is fijn als mensen zwerfafval willen opruimen. Tegelijk ontslaat het de gemeente van hun verantwoordelijkheid. Zij moeten het in de eerste plaats zien en actie ondernemen. We betalen niet voor niets gemeentelijke heffingen. En er mag best iets tegenover staan zoals b.v. een waardebon voor een fastfoodketen zoals ook in de gemeente Alblasserdam gebeurd. Hierbij wil ik nogmaals een oproep doen aan Dhr. Doevendans, gemeentebestuur en andere politieke partijen om ook het groenbeleid in ons dorp eens nader onder de loep te nemen. Dit ziet er in ons dorp werkelijk beschamend uit!. Er zou meer geld voor worden uitgetrokken, maar er is bar weinig van te zien.

A.J. Stolk