Mea Dijkstra
Mea Dijkstra

Mea beklimt de Kilimanjaro

Mens en Maatschappij

Mea Dijkstra uit Hendrik-Ido-Ambacht gaat in augustus samen met Ierse studenten de Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg ter wereld, beklimmen. Tijdens de beklimming zal er geld opgehaald worden voor de Meningitis Research Foundation. Deze Stichting heeft als doel 2 dodelijke besmettelijke ziektes voor kinderen jonger dan 5 jaar, hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging, vòòr 2030 uit te roeien. 

Wie is Mea Dijkstra
Mea Dijkstra is een sportieve , vrolijke meid van 21 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht. Zij studeert Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en in haar vrijde tijd geeft ze les in ritmische gymnastiek aan jeugdleden van turnvereniging O&O uit Zwijndrecht. Zelf heeft ze ook op hoog niveau geturnd: tweede bij de Nederlandse kampioenschappen!

Stage in Ierland
Als onderdeel van haar studie deed Mea vorig jaar een stage aan de University of Limerick in Ierland. Daar kwam zij in contact met Ierse medestudenten, die zich inzetten voor de Mengitis Research Foundation. Het doel van deze liefdadigheidsinstelling, het verslaan van de besmettelijke ziektes hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging bij kinderen jonger dan 5 jaar, sprak haar bijzonder aan en toen ze werd gevraagd om mee te doen aan een inzamelingsactie voor dit goede doel twijfelde ze geen moment.

De Kilimanjaro beklimmen
Als tegenprestatie voor het gedoneerde geld moeten de deelnemers de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen. Een prestatie van formaat, want deze hoogste vrijstaande berg ter wereld meet liefst 5.895 meter en het beklimmen en weer afdalen van de berg neemt 6 dagen in beslag. Mea mag dan wel sportief zijn, op het gebied van bergen beklimmen heeft ze geen enkele ervaring. “We gaan in augustus met een groep van 20 studenten, 4 meisjes en 16 jongens de berg beklimmen. Een aantal van hen heeft deze prestatie al eerder geleverd en heeft dus ervaring. Daarnaast worden we begeleid door een aantal ervaren bergbeklimmers uit de streek. Dus dat komt wel goed. Ik zal alleen nog wel wat aan mijn conditie moeten doen, Dat wordt de komende tijd dus stevig trainen”, aldus een positieve Mea, die er echt naar uitziet om deze prestatie te leveren!

Het goede doel
De Meningitis Research Foundation heeft als doel om de dodelijke en zeer besmettelijke ziektes hersenvlietontsteking en bloedvergiftiging bij kinderen jonger dan 5 jaar vòòr 2030 uit te roeien. Deze ziektes maken op dit ogenblik wereldwijd meer dan 5 miljoen slachtoffers per jaar. Bij bloedvergiftiging gaat het om een extreme ontstekingsreactie van het lichaam op een infectie, hersenvliesontsteking is het gevolg van een virus in de keel. De kinderen, die hiermee besmet worden kunnen binnen 12 uur sterven. Beide ziekten zijn verantwoordelijk voor meer sterfgevallen bij kinderen jonger dan 5 jaar dan malaria, de mazelen, tetanus en AIDS bij elkaar!

Geld inzamelen
Mea vertelt: “Het is de bedoeling, dat elk lid van ons team ten minste 5.000 euro inzamelt. Om dat te bereiken maak ik gebruik van een crowdfunding donatieplatform. Op dat platform kunt u mij voor een donatie bereiken via www.gofundme.com/f/mea-mrf . Het geld, dat ingezameld wordt gaat volledig naar de Meningitis Research Foudation en wordt gebruikt voor een betere toegang tot vaccinaties, snellere diagnoses, betere verzorging en support voor overlevenden van deze ziektes.
De reis naar Tanzania zal ik zelf bekostigen. Tot nu toe heb ik zo’n 1.650 euro opgehaald. Ik hoop, dat deze oproep er mede toe leidt, dat ik het streefbedrag ga halen en ik wil alle goede gevers hiervoor bij voorbaat bedanken!”.

Tekst en foto: Jan O’teur

Mea gaat de Kilimanjaro beklimmen voor een goed doel, steun haar!

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.