Afbeelding
Foto: AsZ

Ziekenhuis bedankt geliefde directeur met zingende Karsu

Mens en Maatschappij

Wat voor cadeau geef je een vertrekkende directeur die vooral bekendstaat als menselijk, warm en belangstellend? In het Albert Schweitzer ziekenhuis dachten ze: we geven hem een onvergetelijke ervaring mee.

Peter van der Meer was totaal verrast toen donderdagmiddag 31 augustus Karsu Dönmez het podium besteeg, om hem en de gasten op zijn afscheidsreceptie toe te zingen met zowel melancholische als opzwepende nummers. Van der Meer volgt en bewondert de energieke zangeres en tv-kok al sinds de jaren waarin hij vaker in het restaurant van haar ouders kwam, waar Karsu als tiener serveerde en optrad. Met zijn gezin hoorde Van der Meer ademloos en geëmotioneerd toe.

Op zijn laatste werkdag wilden zó veel collega’s en relaties hem bedanken en succes wensen in zijn nieuwe functie als bestuursvoorzitter bij het HagaZiekenhuis, dat het Albert Schweitzer ze niet in het gebouw kwijt kon en er buiten een tent voor moest laten bouwen. Namens de regio bedankte burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht de scheidende bestuurder voor zijn inspanningen gedurende acht jaar en voor het gezonde, toekomstbestendige Albert Schweitzer ziekenhuis dat hij achterlaat. De enorme beproeving en inspanningen uit de coronaperiode passeerden daarbij uiteraard de revue. Met zijn vertrek naar Den Haag is voor Van der Meer ‘de cirkel rond’. Het is zijn geboortestad en hij hoopt daar zijn carrière af te sluiten.

Maar in de Drechtsteden laat hij een stukje van zichzelf achter, vertelde hij de vele aanwezige collega’s. “Want ik ben óók een Dordtenaar, een Schapenkop, een Drechtstedeling geworden. Dit eiland met z’n eigenzinnige bewoners, deze regio waarin zoveel uitersten samenkomen, de mensen hier, jullie, hebben mijn hart gestolen. En ook na mij, en zonder mij, gaat alles hier door, dankzij jullie. Een ziekenhuis is een heel mooi en bijzonder bedrijf. Elke dag worden er mensen geopereerd, verpleegd, op de poli geholpen, gedialyseerd, ontvangen voor een chemokuur. Mensen worden bij ons geboren en gaan bij ons dood. Ook dat is een cyclus, een cirkel, de ‘circle of life’. Jullie maken die cirkel mogelijk. Jullie zijn onmisbaar. Allemaal, zonder uitzondering.”

Afbeelding