Afbeelding
Leen Kruithof

Een knallend Winterfeest

Mens en Maatschappij

Ruim 150 verstandelijke beperkten waren afgelopen zaterdag te gast bij de voetbalvereniging Rijsoord om daar het winterfeest te vieren. Er werd nu volop gedanst en gezongen - samen met vele vrijwilligers - op de liederen en de muziek van de optredende artiesten.

Na de korte openingswoorden van de voorzitter van de voetbalvereniging Gerda Kranendonk en burgemeester Marco Oosterwijk, werd de leiding van het feest in handen gegeven van als Piraat verklede Jan Pol. Hij praatte het programma aan elkaar en liep tijdens het dansen ook vooraan bij de polonaises. Samen met de zangers Harold Mieger en Stefan Modial werden de voeten en handen tot bewegen verleid.

In de korte rustpauze tussen dans en muziek in, werden de pannenkoeken van het Pannenkoekenhuis “Pannenkoe” bijna met de vingers opgegeten. Ook de gehaktballetjes van De Koning Vleeswaren gingen er grif in. Het uitdelen van TukTuk-IJs zorgde in de warme kantine van vv Rijsoord voor een lange rij wachtenden.
Bij gezichtkunstenares Barbera van Reijmersdal werden de gezichten van velen omgetoverd tot clown, ridder en nog veel meer. De mooiste pakken werden door een vakkundige jury beoordeeld en als winnaar werd de als vrouw verklede (met zeer hoge hakken) Ruben, aangewezen. Hij/zij mocht de eerste prijs uit handen van Gerda Kranendonk naar huis meenemen. Joost als Prins Carnaval werd tweede en Kabouter Plop werd derde.

Natuurlijk is zo’n groot feest niet gratis, maar dankzij de gulle gave van de sponsors kon de organiserende supportersvereniging Rijsoord en de stichting Help Eens Een Handje de toegangsprijs op nul euro houden. Ook de stichting Fonobori, de vereniging Anyam, Humanitas, Stichting AAVB, Humanitas Barendrecht, Stichting IJsselmonde Oost, Syndion H.I.Ambacht, Pameijer Stichting en diverse andere organisaties uit de regio gaven hieraan hun medewerking. Ook Bakkerij van de Linden, Administratiekantoor Sierat, Djen Design, Drukkerij Sanders en Albert Boersma lieten zich niet onbetuigd. De EHBO Rijsoord had gelukkig alleen te maken met iemand die last had van de warmte.

Moe, maar voldaan vertrokken rond de klok van drie uur de feestgangers weer naar huis. De één op eigen gelegenheid, de ander met vervoer op maat en velen ook met de speciale autobussen. Iedereen kreeg bij het weggaan ook nog een mooie medaille mee. Mede dankzij de vele vrijwilligers van de VV Rijsoord werd het weer een fantastisch evenement. En er wordt nu alweer uitgekeken naar het volgende winterfeest die gehouden wordt op zaterdag 1 maart 2025.

De foto’s van het winterfeest zijn te bewonderen op het fotoboek van de site www.
vv-rijsoord.nl en www.helpeenseenhandje.nl.
Foto’s: Leen Kruithof

Afbeelding
Afbeelding