Afbeelding

Na gedane arbeid, op ‘ De Hooge Nesse’ is het goed Thais eten

Natuur en milieu

Elke 10 dagen is er een groep van zo’n 15 vrijwilligers hard aan het werk op het natuurgebied ‘ De Hooge Nesse’. Dit om het gebied toegankelijk te houden voor wandelaars, maar vooral om de biodiversiteit van het gebied te vergroten! Zon, regen, wind of kou het maakt hen niet uit. Zelden slaan ze een keer over. Daarom vonden 2 partners het tijd om weer eens een gezellig avondje te organiseren voor deze harde werkers. En zij niet alleen! Ook de omgeving van ‘De Hooge Nesse’ geniet van het resultaat van deze werkers. Daarom vonden we gelijk veel steun en medewerking voor ons initiatief.

‘t Weetpunt was snel gereserveerd. Bij hotel Ara borden en bestek geleend. Bij Pitstop Biemond en Lems, Heerjansdam, Thais eten besteld en drankjes geregeld.

Maar… wie zal dat betalen? Hoofdelijk omslaan? Toen de gebroeders Biemond van hun buurtgenoot, Hennie Daalmijer, hoorden van het etentje besloten zij hun waardering voor de Hooge Nesse werkers te tonen door de kosten voor hun rekening te nemen. Heel hartelijk dank hiervoor!

Heeft u al eens gewandeld op ‘De Hooge Nesse’? Alleen of met uw aangelijnde hond, of tijdens een excursie? Of gespeeld in het speelbos met uw kinderen of kleinkinderen? Bramen geplukt? Prachtige vogels of reeën gespot? Het gebied, tussen Zwijndrecht en Heerjansdam, rond de waterzuivering, is zeer de moeite waard. Je waant je even helemaal buiten de randstad.

Een gebied van zo’n 72ha om met zorg mee om te gaan en van te genieten, mede dankzij al die hardwerkende vrijwilligers.

Afbeelding

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.