Bloemen voor IFC. Staand v.l.n.r: Cees van Driel, Wim Bockhoven, Adrie de Jong, Jan Stehouwer, Henk van der Steen, Frans Munter, trainer Joop den Hartog en grensrechter Mak van Wingerden. Gehurkt v.l.n.r: Sjaak van Es, Piet Lagendijk, Rinus van der Ruit, Cees Frijters en Wim Plaisier.
Bloemen voor IFC. Staand v.l.n.r: Cees van Driel, Wim Bockhoven, Adrie de Jong, Jan Stehouwer, Henk van der Steen, Frans Munter, trainer Joop den Hartog en grensrechter Mak van Wingerden. Gehurkt v.l.n.r: Sjaak van Es, Piet Lagendijk, Rinus van der Ruit, Cees Frijters en Wim Plaisier.

Geen stranddag voor IFC in Rockanje

Sport

Zondag 23 april 1967. Hoewel het weer zeker niet aantrekkelijk is om een stranddag te plannen reist IFC vanmiddag toch richting kust. In deze laatste competitiewedstrijd, uit en tegen Rockanje, staat er bovendien heel veel op het spel, namelijk, een te vergeven kampioenschap. IFC droogde kort geleden in de thuiswedstrijd de badplaatsgasten nog met 6-0 af! Dus tsja, wat kan er eigenlijk nog fout gaan tegen het inmiddels ook ‘veilige’ Rockanje. Vanaf 1956 bivakkeerde de zondag-afdeling van IFC nooit hoger dan de 4e klasse. Daar moet dan vanmiddag maar eens verandering in komen. Eén zege scheidt de Ambachters nog, van die zo fel begeerde 3e klasse. Maar liefst 6 bussen vol met supporters zijn naar het knusse ‘badplaatsje zonder franje’ getoerd. De zwarte letters op de witte lakens van de spandoeken vertellen ons het resultaat. Het ‘Hup IFC’ heeft gewerkt! Rockanje is zojuist verslagen en het andere spandoek rechtsboven ‘IFC wordt 3e klasse’ is inmiddels ook een feit. Met een 0-3 zege wordt afscheid genomen van de 4e klasse F. Rinus van der Ruit, Piet Lagendijk en Sjaak van Es laten zo’n 300 meegereisde supporters 3 keer juichen. De junioren van IFC hebben hun helden van een bos bloemen voorzien. De fleurige foto vertelt het verhaal. IFC-er Cees van Driel wordt in een split-second net afgeleid en toont, z’n overigens nog wel pico bello, geknipte nekharen. Wim Bockhoven is de enige IFC-er met een fraai V-halsje. Naast hem pronkt aanvoerder Adrie de Jong. Voorzitter Gerard van Helden heeft juist hiervoor Adrie namens de club, een erekrans hoogstpersoonlijk, op de ranke rechterschouder van Arie, tot rust laten komen. Let ook even op die markante kop, inclusief alpinopet, van oer-IFC-er Hannes Schreuders. Doelman Jan Stehouwer omhelst maatje Henk van der Steen. Het lijkt er op alsof Frans Munter en trainer Joop den Hartog arm in arm staan. Naast de trainer steelt grensrechter Mak van Wingerden de show. Wat een pose! Zo hoor je op de foto te gaan, mensen! Voor dit trainingspak zou ik vandaag de dag alle webwinkels afstruinen. Die basketbalgympies maken Mak’ s briljante outfit compleet. Het eendrachtig gehurkte vijftal straalt macht uit en kraait victorie. Let ook even op Sjaak van Es. Hij etaleert, naast zijn boeketje in de ene hand, ook trots, het oranje zwarte vaantje van Rockanje. Piet Lagendijk, Rinus van der Ruit en Cees Frijters showen hun winnaarskoppen. Wim Plaisier doet zijn achternaam zichtbaar de spreekwoordelijke eer aan.