Afbeelding

Super geslaagde reünie van oud-leden voetbalvereniging Zwijndrecht

Sport

Dat, de in 1997 in fusieclub ZBC ‘97 opgegane voetbalvereniging Zwijndrecht nog in vele voetbalharten voortleeft werd wel duidelijk na een meer dan geslaagde reünie. Ruim 250 oud leden en overige aanwezigen vonden hun weg naar het zonovergoten sportpark Bakestein.

Op het huidige complex van de 3e klasser ZBC ‘97 werden de bezoekers vanuit de verte reeds verwelkomd door de wapperende, originele, nog goed bewaard gebleven vv Zwijndrecht-vlag.
Het bleek op zondag 30 april jl. in de knusse ZBC-kantine een ouderwets weerzien van de oude leden van de vermaarde ‘groen-witte-club’ welke van 1919 tot 1997 onder de naam vv Zwijndrecht een zondagamateurvereniging van status was.
Onder het genot van een hapje, drankje en muziek werden oude verhalen opgehaald en gaf de hereniging hier en daar zelfs een aandoenlijke aanblik. Niet de geringste voetballers kwamen op deze geslaagde reünie af.
Via nestor Imert den Hollander (92) inclusief groen-witte pet, Theo Kortman, Joop den Boef, Henk de Visser, Leen van Rijswijk, Ton van Vuuren, Kees Stokvis, Sjaak Lodder, Marius Engelbert, Flip Boudewijn, Gerrit Hollander en Ad van der Linden richting volgende generatie met o.a. Ton Sloof, John van Noort, Jan van Wijk, Jan Kroos, Leen Kroos, Peter van Pelt, Ron van Leeuwarden, Ab van Wijk en Edwin Olde Riekerink. En dan uiteindelijk de ‘laatste generatie’ met klinkende namen als Jan Huizer, Eddy Heijenk, Izaäk Verhoeven, Wim Verhoeven, Martin Guit, Peter Boudewijn, Ronald van de Heuvel, Cees van Welie, Peter den Otter en John Hopstaken. Ook oud-trainer Jan de Gier, die maar liefst 7 seizoenen trainer van de vv Zwijndrecht was, gaf acte de présence. Oud eerste elftal speler, jeugdleider en jeugdbestuurslid Henk van Lith vloog samen met zijn vrouw Nel zelfs over vanuit Spanje om deze prachtige happening tot een onvergetelijke reünie te maken!

Afbeelding