Aminda Geerards van Celebration Zwijndrecht
Aminda Geerards van Celebration Zwijndrecht

Aminda Geerards wint goud op het Europees Kampioenschap Show Twirl!

Sport

Zwijndrecht - In het weekend van 6 t/m 8 oktober heeft het Europees Kampioenschap Show Twirl 2023 plaatsgevonden in Plovdiv, Bulgarije. Aminda Geerards, lid van twirlvereniging Celebration uit Zwijndrecht, mocht hieraan deelnemen in het Nederlandse team op het onderdeel Parade Corps Senior.

Haar droom om deel te mogen nemen aan een nationaal team begon dit voorjaar met een auditiedag. Een volledige dag waarin zij haar techniek en dans kon laten zien aan de bondscoaches. Vlak voor de zomervakantie kreeg zij te horen dat zij geselecteerd was voor het team wat uit mogen komen op het onderdeel Parade Corps Senior.

Na de selectie begon het vele trainen voor dit bijzondere moment begin oktober! Woensdag 4 oktober was het dan eindelijk zover. Samen met haar moeder is zij met de Nederlandse Equipe naar Bulgarije gevlogen waar alle onderdelen van de Kampioenschappen verdeeld waren over 4 dagen.Zondag 8 oktober mocht zij dan eindelijk met het gehele team de vloer op. Een prachtige routine met geduchte tegenstanders. ’s Avonds was daar het spannende moment met de ontknoping en het Nederlandse team werd beloond met de titel Europees Kampioen!

Een prachtig moment voor Aminda Geerards om op terug te kijken en een ervaring om nooit te vergeten. Als vereniging zijn wij super trots op haar!