Afbeelding

ZZ&PC De devel zwemmers bij beste 10 Minioren zwemmers

Sport

Zwijndrecht - Op 11 en 12 februari stond de Speedo Jaargangfinale op het programma. Dit is voor de jongste wedstrijdzwemmers, de minioren, de belangrijkste wedstrijd van het jaar op de korte baan. ZZ&PC De Devel mocht met maar liefst 5 zwemmers deelnemen aan deze bijzondere wedstrijd, waarbij zij het gehele weekend werden gecoacht door trainer en coach Julian Stok.

Lieselot Penning (10 jaar) die de laatste periode in topvorm is, debuteerde op de Jaargangfinale. Dit heeft ze met verve gedaan, ze zwom op de 100 vrij een PR van 3 seconden waarmee ze de 9e plaats van Nederland behaalde. Op de 200 vrij haalde zij maar liefst 8 seconden van haar oude tijd af, dit leverde haar de 7e plaats op.

Yara Abdullsada (9 jaar) kwam dit jaar ook voor het eerst in actie op dit toernooi, waarbij zij direct op twee nummers mocht uitkomen. Op de 50 vlinder snelde zij met een PR van 4.5 seconden naar de 6e positie. Op de 100 wisselslag is zij in het klassement van de 23e naar de 12e plaats opgeschoven door meer dan 10 seconden van haar oude toptijd af te zwemmen.

Sander de Bruin (11 jaar), ook debutant, mocht 100 school zwemmen en heeft dit met veel klasse gedaan, zijn doel was een PR en een plek in de top 10 en beiden zijn behaald! Daarnaast stond Sander nog tweemaal reserve, helaas mocht hij op deze afstanden niet in actie komen. Hij heeft al zijn energie toen gebruikt om zijn teamgenoten keihard aan te moedigen.

Jazz Hollander (9 jaar) heeft zich op haar eerste jaargangfinales direct voor alle programma’s weten te plaatsen! In een heel sterk deelnemersveld behoorde zij op de 50 vlinder, de 100 wissel, en de 100 school bij de beste 10 van Nederland. Ze heeft prachtige tijden neergezet, noemenswaardig zijn haar PR van 6 seconden op de 100 rug en 3.5 seconden op de 100 school.

Pip Verhoeven (10 jaar) was voor de tweede maal op de jaargangfinales. Zij mocht dit jaar op maar liefst 6 afstanden uitkomen. Pip kan terugkijken op een geslaagd toernooi, zij behaalde een 8e plaats op de 100 vlinder met een PR van 4.5 seconden, zwom ruim 6 seconden van haar oude toptijd op de 200 wissel en 3 seconden van haar PR op de 100 wissel af. Ook haar oude toptijd op de 100 vrij moest eraan geloven met een PR van 3 seconden. Op de 50 vrij zwom Pip naar 18e tijd, op de 100 school werd ze 17e.

Voor Lieselot, Sander en Pip was dit hun laatste jaargangfinale op de korte baan, zij zullen na de zomer doorstromen naar de leeftijdsgroep junioren. Zo komt er nu al ruimte voor nieuwe, enthousiaste minioren.

Lijkt het jou ook leuk om deze mooie sport te beoefenen? Kom dan snel een keer een proeftraining meedoen in het nieuwe zwembad De Hoge Devel. Meer informatie vind je op
www.dedevel.nl. Je kunt tot aan de meivakantie meetrainen voor maar €25, opgeven kan via bestuur@dedevel.nl.