Afbeelding
Foto: Kees Streefkerk / sv Conventus

Handbaldames sv Conventus beginnen seizoen met een nederlaag

Sport

De handbaldames van sv Conventus zijn er tijdens hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen niet in geslaagd om een overwinning te pakken. Spelend voor eigen publiek kwam het team uiteindelijk vijf doelpunten tekort op tegenstander Hercules. Ook het eerste herenteam bleef afgelopen weekend puntloos en verloor met een ruimere marge.

Met Conventus’ eerste damesteam maakt de Zwijndrechtse vereniging zijn rentree in de competitievere wedstrijdsport. Met een jong en leergierig team hoopt de vereniging iets op te kunnen bouwen voor de toekomst. De beginfase van het seizoen staat vooral in het teken van op elkaar ingespeeld raken en het opbouwen meer ervaring in de wedstrijdsport. Het team trof direct met Hercules direct een sterke tegenstander, waarin het uiteindelijk wel de meerdere moest erkennen. Desondanks bleef de schade beperkt met een 20 – 25 nederlaag.

Het eerste herenteam van Conventus speelde zondag zijn tweede wedstrijd van het seizoen tegen Saturnus Leiden. Het eveneens jonge team begon net als een week eerder ijzersterk aan de wedstrijd en stond de eerste tien minuten op voorsprong, totdat de aanval begon te haperen. Naast dat kansen niet werden gescoord, liep het team eveneens veel balverlies op. Dit gaf de tegenstander de kans om via break-outs eenvoudige punten te scoren. Na een 10 – 18 ruststand, kon het team in de tweede helft het spel weinig verbeteren en verloor met 18 – 36.

Bij de tweede teams van de Conventus waren de wedstrijden aanzienlijk spannender. Het tweede damesteam kwam nipt tekort met 7 – 9, terwijl het tweede herenteam in een ware thriller in de laatste seconde via Bart Krabbendam het winnende doelpunt scoorde en met 24 – 25 de eerste punten van het seizoen pakte.

Foto: Kees Streefkerk / sv Conventus

Afbeelding