Afbeelding

Ivar van Rijt, rolstoeltennisser uit Zwijndrecht, winnaar op het Nationaal Jeugd Rolstoeltennis Kampioenschap

Sport

Zonder een gameverlies won Ivar het Nederlands jeugd rolstoeltennis kampioenschap afgelopen zaterdag 16 december. Het kampioenschap werd gehouden op het NK Tennis op het NTC in Amstelveen. Ivar won zowel het enkelspel als het dubbelspel waar hij uitkwam met Isa Schogt. De poule wedstijden werden eerder gespeeld op het sportcentrum de Rusheuvel in Oss. Alle wedstijden werden door Ivar gewonnen zonder gameverlies.

Ivar kwam ook uit op het hoofdtoernooi rolstoeltennis van het NK Tennis in Amstelveen. Hij mocht daar spelen na winst in het kwalificatie toernooi bij TV de Eemslag in Bunschoten-Spakenburg op 3 december. Ivar speelde een sterke partij op het NK tegen Robin Groenewoud (nr 46 op de wereldranglijst). Maar Robin was te sterk, het werd 6-3 7-6. In de dubbel speelde Ivar met Marco Eggink. Tegen Maikel Scheffers en Tom Egberink (nr 15 en nr 11 op de wereldranglijst) verloren zij kansloos met 6-1 6-0 maar tegen Maarten ter Hofte en Robin Groenewoud (nr 62 en nr 46 op de wereldranglijst) werd goed tegenstand geboden. De wedstrijd werd wel verloren met 6-4 6-3.

Na dit toernooi maakt Ivar zich op voor het ITF junioren toernooi in Marcq-en-Baroeul en het ITF masters junioren in Tarbes (Frankrijk) ook wel wereldkampioenschap. Hier hier zullen alleen de eerste 8 geplaatste spelers van de wereld ranglijst bij de junioren uitkomen. Ivar staat momenteel nummer 4 op deze ranglijst.