Afbeelding

IFC niet opnieuw langs Spirit

Sport

In de strijd om de bovenste plaatsen leed IFC op de eerste zaterdag in februari een duur puntenverlies thuis tegen Spirit. Waar in de uitwedstrijd nog vrij gemakkelijk met 1-4 was gewonnen, bleef het nu steken op een 1-1 gelijkspel.

Ten opzichte van de spektakeloverwinning van vorige week keerden Noah de Neijs en Mohamed el Bannasri terug in de basis, waardoor Michael Slingerland en Ramon van der Wal een reservebeurt kregen toebedeeld.

Halfweg de eerste helft kwam IFC op een achterstand enigszins tegen de veldverhouding door een rake kopbal van Lukas Bos 0-1. Een kleine tien minuten later onderschepte Bobby Vos een inspeelpass in de vijandelijke verdediging en stelde vervolgens Mohamed el Bannasri in staat om voor de gelijkmaker te zorgen 1-1. Doordat Bobby Vos twee kansen net voor de rust niet wist te verzilveren was dit ook de ruststand.
In de tweede helft hielden de beide ploegen elkaar ook qua kansen in evenwicht, zonder dat dit tot verdere doelpunten leidde.

Op zaterdag 17 februari vervolgt IFC de competitie met opnieuw een thuiswedstrijd tegen Rijsoord, een wedstrijd die eerder wegens sneeuwval was afgelast.

IFC - Spirit: 1-1 (1-1).
24. 0-1 Lukas Bos en 33. 1-1 Mohamed el Bannasri.
Opm. scheidsrechter B.J.E.M. van Heeswijk uit Elshout gaf alleen geel aan Nick de Veij (IFC).

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Mark Zwang, Perry van Eijken (70. Tim Willemstijn), Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Mohamed el Bannasri (46. Michael Slingerland), Danny Slingerland (70. Ties van Aggelen), Bobby Vos (85. Sean Verburg) en Noah de Neijs (85. Ramon van der Wal).

Tekst: Cees van Heeren