Spelers van Barendrecht zijn blij na het scoren van een doelpunt
Spelers van Barendrecht zijn blij na het scoren van een doelpunt Shane Winsser

St. Ferenc jeugdtoernooi VVGZ 2e paasdag groot succes

Sport

Op 2e paasdag werd het eerste St. Ferenc jeugdtoernooi van dit seizoen georganiseerd. In de ochtend waren maar liefst 35 teams aanwezig om wedstrijdjes te voetballen in de leeftijdscategorien JO10, JO9 en JO8.

’s-Middags was het de beurt aan de JO15-1, JO14-1 en JO13-01 teams. Ondanks de mindere weersvoorspellingen was het droog en scheen zelfs af en toe de zon. In de kantine was het een drukte van belang. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag met veel sportiviteit, leuke wedstrijden en blije gezichten. 

Ferenc
Naamgever van onze toernooien is Ferenc. Ferenc voetbalde bij VVGZ in de jeugd. In 2005 werd bij hem Neuroblastoom kinderkanker geconstateerd. Met een overlevingskans van 20% is hij de strijd dapper aangegaan. In 2014 is hij helaas overleden. Hij werd net geen 14 jaar.

Onderzoek
Ferenc zat vol energie en positiviteit en had een enorme wilskracht. Daarom hebben zijn ouders Stichting Ferenc opgericht (www.stichtingferenc.nl). Omdat bijna iedereen helaas wel iemand in zijn, of haar gezin, familie, of kennissenkring heeft die kanker heeft, of heeft gehad, wil VVGZ Stichting Ferenc helpen geld in te zamelen voor dit goede doel. Stichting Ferenc zamelt geld in. Zo kan er onderzoek worden gedaan naar kinderkanker in de hoop dat er ooit een moment komt dat iedereen van deze vreselijke ziekte kan genezen.

Donatie Stichting Ferenc
De meeste deelnemende teams hebben - in plaats van inschrijfgeld – per team een donatie aan de stichting gedaan. Meer informatie is te lezen op stichtingferenc.nl. Direct doneren? www.stichtingferenc.nl.doneren.

Hemelvaartsdag
Donderdag 9 mei – Hemelvaartsdag - spelen ‘s-morgens teams van MO13, JO13, JO11 en JO7/mini’s (6 poules). Het middagprogramma bestaat uit de poules voor JO19-1, JO17-1 en JO16-1.

Speler van VVGZ en VV Oosterhout
Bekers St. Ferenc jeugdtoernooi