Teamfoto van het eerste honkbalteam van Navimodal Logistics Zwijndrecht
Teamfoto van het eerste honkbalteam van Navimodal Logistics Zwijndrecht Anna Moes

Zondag ‘Opening Day’ voor honkballers

Sport

Zondagmiddag spelen de honkballers van Navimodal Logistics Zwijndrecht om 14.00 uur hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Voor het eerst zullen zij thuis in hun nieuwe tenue uitkomen dat vanwege de komst van de nieuwe sponsor (met naamverbinding) totaal veranderd is. Deze eerste thuiswedstrijd is gelijk een streekderby, want Ridderkerk Rowdies is de tegenstander.

Dit weekend speelde NL Zwijndrecht de eerste wedstrijd in en tegen Schiedam. Coach Marc Verkerk beschouwt Schiedam als een van de grote concurrenten, maar zijn ploeg overklaste deze concurrent met 2-12 einduitslag. Aanvallend waren Randy Girigori (drie binnengeslagen punten), Engel Koortens (homerun) en vooral Dave van Es (4 basehits) bepalend voor de overwinning. Verdedigend deden de werpers Mick van Es en Kenny Hulshoff het uitstekend, gesteund door enkele dubbelspellen van Ruar en Rune Verkerk.

Het bestuur van de HSV Zwijndrecht is trots op het feit dat hun club tot de zeer weinige verenigingen behoort waaraan een hoofdsponsor met naamverbinding verbonden is. Alle teams spelen nu onder de naam Navimodal Logistics Zwijndrecht. Daarom zal de eerste thuiswedstrijd van het eerste honkbalteam (in het honkbal ‘Opening Day’ genoemd) met de nodige feestelijkheden omringd worden. Zoveel mogelijk teams spelen dit weekend thuis en een speaker begeleidt de wedstrijden. Alle jeugdspelers worden bij de activiteiten rondom de eerste thuiswedstrijd betrokken en zullen de opkomst van beide teams extra feestelijk maken.

In de coaching staf van NL Zwijndrecht keert succescoach Maurice Mauricio niet meer terug. Marc Verkerk keert terug als coach en wordt in deze taak bijgestaan door Koos van der Mark en Cedric Pieter. Ondanks het vertrek van twee belangrijke werpers uit de selectie heeft Marc Verkerk de ambitie om ook dit seizoen weer kampioen te worden. Een goed verlopen oefencampagne sterkt hem in zijn vertrouwen. Verkerk: “Natuurlijk zijn Schiedam en Saints ook kanshebbers, maar ik ga weer voor de titel”. Verkerk kreeg er geen spelers bij, maar hoopt dat dit seizoen uit de jeugd enkele spelers de aansluiting zullen bereiken.