Afbeelding

Gratis lezing Erfrecht op woensdag 17 januari in Zwijndrecht

Advertorial

Praten over het moment dat je er niet meer bent. Daar denk je liever niet aan. Maar als je niets regelt dan bepaalt de wet. Helaas gaat dat lang niet altijd zoals jij dat wilt. Tijdens mijn lezing op woensdag 17 januari in Zwijndrecht vertel ik alles over het erfrecht in Nederland. Hoe dit werkt en wat dit voor jou betekent. Ik vertel wat je zelf kunt regelen om de regie in eigen hand te houden. Wees snel want de aanmeldingen gaan hard.

Ben je niet getrouwd of heb je geen geregistreerd partnerschap, dan zijn bij overlijden je kinderen de wettelijke erfgenamen. Klinkt logisch, maar als jij overlijdt en het huis staat op jouw naam dan erven de kinderen het huis. Niet jouw partner! Zelfs als jouw kinderen dit helemaal niet willen is dit zo door de wet bepaald. En de erfbelasting die over het huis betaald moet worden kan zo hoog zijn dat het huis moet worden verkocht. Met een testament heb jij de controle over wie wat krijgt en voorkom je onnodige zorgen, kosten en onenigheid. Een testament kan dan onmisbaar zijn.

Niet alleen voor mensen met veel geld
Een testament is niet alleen voor mensen met een groot vermogen (op de bank). Een groot deel van de 55+’ers in Nederland heeft een woning die (bijna) hypotheekvrij is. Ook dit vermogen telt mee voor de erfbelasting. Voorkom dat je als overgebleven partner direct erfbelasting moet betalen over de erfdelen van de kinderen. Terwijl een groot deel van het vermogen in de stenen van de woning vastzit.

Jouw persoonlijke situatie
Je persoonlijke situatie is bepalend bij het erfrecht. Denk aan jouw relatiestatus, de woning, jullie kinderen en bonuskinderen, vermogen, etc. Door het vooraf goed te regelen zorg je ervoor dat jij jouw nalatenschap bepaalt.

Je bent er nog wel maar je mag niets meer beslissen
Of stel je voor dat je zelf niet meer kunt beslissen. Wie beheert dan je financiën? Wie beslist over je medische zorg? Als je niets hebt geregeld kan een bewindvoerder worden aangewezen, die over jouw medische zorg, het verkopen van je huis en over jouw financiën beslist. Met een levenstestament houd je ook dan zelf de touwtjes in handen.

Kom naar deze gratis lezing en neem de controle 
Op donderdag 17 januari legt notaris Christian de Kok, samen met Henri Boom en Richard van Heest (adviseurs nalatenschappen), aan de hand van praktijksituaties uit hoe het Nederlands erfrecht werkt en rekent verschillende financiële situaties door. Je krijgt veel informatie en hulp om er zelf mee aan de slag te gaan: hoe je een levenstestament opstelt, hoe je je wensen vastlegt, en hoe je ervoor zorgt dat jouw nalatenschap naar de juiste mensen gaat. Er is volop ruimte voor vragen.

Pak deze kans om je zaken goed te regelen. Schrijf je in voor de gratis lezing via de link of scan de QR-code. De aanmeldingen lopen hard, dus mis je kans niet.