Proost vanuit Cascade
Proost vanuit Cascade Foto: Wim Uithol

Kunstcafé wenst u een gezond en creatief 2018

Algemeen

De eerste bijeenkomst van Kunstcafé Drechtsteden was, als gebruikelijk, op de eerste zaterdag van de maand in Cultureel centrum Cascade. De in groten getale aanwezige kunstenaars en kunstliefhebbers maakten vanzelfsprekend van de gelegenheid gebruik om elkaar het beste toe te wensen voor het nieuwe jaar. Daarbij werden er over en weer plannen besproken voor 2018.

Cees van Meerten
Als stuwende kracht van onder andere het Kunstcafé en het Kunsthuis, liet hij de vernieuwde website van het Kunstcafé zien. Uitgebreider en met veel meer mogelijkheden met als doel de kunstenaars in de regio een soort van internetetalage te bieden. Daarnaast wist Cees te melden dat er, na het succes van vorig jaar, weer een kunstmarkt komt op Koningsdag. Na de eerste keer, verleden jaar, waren de reacties van zowel de kunstenaar kraamhouders als het publiek zo positief dat het al duidelijk was dat het ook dit jaar weer op de agenda zou komen.

Wim Noordam
Het Kunstcafé Drechtsteden heeft als doel ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen kunstenaars van alle disciplines uit de regio om zo verbindingen te leggen. Hierbij gaat het niet alleen om kennis met elkaar te maken, maar ook om ideeën en mogelijkheden uit te wisselen. In dit kader had Wim Noordam verzocht om de cafégasten een en ander mee te delen. "Ik ga regelmatig naar Rotterdam, naar de Delfsepoort", vertelde hij, "Er zijn daar een paar enorme hallen en een immense tent langs de kade, een hele leuke mooie locatie. Dat moet de creatieve hotspot worden en ik ga daar een kunstmarkt organiseren op 1 april. Kunstenaars ook uit deze regio kunnen daar een kraam huren. De definitieve tijden en het toegangsprijsje komen nog, net als de kosten voor het exposeren en de aanvullende informatie. Daarover wordt nog overleg gepleegd". Dit gaat gebeuren onder de naam 'Kunst aan de wereldhaven in Rotterdam! ' Het gaat gebeuren In combinatie met een LP platenbeurs, wat voor de regionale kunstenaars natuurlijk een mooie gelegenheid is om ook buiten de deur hun werk te laten zien. De kunstenaars komen voor een deel uit Rotterdam en stellen een kwalitatief hoogstaande mix van hun werk ten toon. Meer informatie op www.WimNoordam.nl

Expositie bibliotheek
Leni Groen exposeert in de bibliotheek en vertelde bij de opening over haar passie. Lenie Groen tekent en schildert al jaren. In de maand januari exposeert zij haar werken in de bibliotheek van H.I.Ambacht. Dit vertelt ze over zichzelf: "Tekenen, schilderen, tentoonstelling en museum bezoek zijn mijn favoriete bezigheden. In mijn werk speelt fantasie een belangrijke rol. Door een vlek of een lijn kan zomaar iets ontstaan, zeker bij tekenen is zomaar een krabbel vaak het begin van een hele tekening, dat maakt het spannend. Bij het schilderen ligt dat iets anders, daarvoor ga ik vaak eerst in mijn oefenboek aan de slag. Lekker vlekken en krassen, vrij en blij, waarna later het schilderij tot stand komt. Ook het wereld gebeuren: zo heb ik het vluchtelingenkamp in Calais geschilderd, moest ik ook opeens allemaal tenten schilderen? Acryl is voor het schilderen mijn favoriete materiaal en voor de tekeningen potlood, krijt en conté." In totaal zijn er tot het eind van de maand, twaalf schilderijen van haar te zien, tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Tekst en foto: Wim Uithol

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.