Afbeelding

Voorleeskampioenen op SOL Admiraal Krommeweg

Algemeen

Tijdens de Kinderboekenweek werd er in iedere klas een voorleeswedstrijd gehouden. Veel kinderen lazen toen een stukje voor uit hun favoriete boek. De leerkrachten en de kinderen kozen samen de beste voorlezer van de klas. En in de maand november gaan de winnaars van de groepen 5 en 6 het dan tegen elkaar opnemen. En dat gebeurt natuurlijk in ons eigen Brontheater. Om het helemaal spannend te maken is er dan ook een echte jury. Bij de groepen 5 en 6 bestond de jury uit oudgedienden van De Bron. Het waren de juffen Ans, Heily en Anneke die de voorleeskunsten van de kinderen kwamen beoordelen.

Toch wel een beetje gespannen beklommen de zes winnaars stuk voor stuk het podium. Van groep 5A was dat Rosalyn Alvares, uit 5B Liza Voorwinde en uit 5C Aiden Lassche. De groepen 6A, 6B en 6c werden vertegenwoordigd door Britt van Vuuren, Isa van der Lauw en Daan de Vries.

Nadat alle zes de kinderen op een prima manier hadden voorgelezen was het de beurt aan de jury. De juryleden trokken zich even terug om met elkaar alles nog eens door te nemen. En toen was het eindelijk zover. Het was juf Anneke die de microfoon in haar handen nam en alle kinderen nogmaals een heel groot compliment gaf. Van alle kampioentjes kon maar één echte kampioen gekozen worden en dat was Daan de Vries uit groep 6C van de juf Mariëtte. De stralende winnaar kreeg een mooi T-shirt. De niet-winnaars bleven niet met lege handen staan. Zij kregen ook een mooi aandenken.

Een dag later waren het de kinderen uit de groepen 7 en 8. Het waren zes echte kanjers. Uit de drie groepen 7 waren het achtereenvolgensYassir El kadi, Noa van der Padt en Dani Verbaken. Uit de groepen 8 waren het Elise Visser, Eva Kras en Valerie Lobbezoo. Redelijk ontspannen beklommen deze klassenkampioenen het podium om allemaal een heel leuk fragment voor te lezen. De jury, bestaande uit drie mensen met in totaal wel 110 jaar onderwijservaring, van deze wedstrijd bestond uit Sonja Zegers, Petra Dijkgat en Eef Groeneveld. Het was juryvoorzitter Eef die het verlossende woord liet horen. Valerie Lobbezoo mocht de felicitaties als voorleeskampioen van De Bron in ontvangst nemen. Esmee ontving behalve een oorkonde ook een mooi T-shirt. De niet-winnaars kregen ook een klein presentje. Valerie gaat over een tijdje SOL Admiraal Krommeweg vertegenwoordigen bij de regionale finale van de Nationale Voorleeskampioenschappen. Wij wensen Valerie heel veel succes.